Unirea ia „șase puncte” la Berceni

Marius ANGHEL 13 Mar. 2014, 18:50 Campionat
Unirea ia „șase puncte

ACS Berceni și Unirea Slobozia se întâlneau înaintea meciului de miercuri, 12 martie, din postura de echipe surpriză ale Seriei I. Clasate pe locurile cinci, respectiv trei, formațiile pregătite de Marin Dragnea și Adrian Mihalcea erau în fața unui joc în care câștigătorul lua dublul premiului. Miza partidei de la Berceni era punctele pentru clasamentul play-off. În final, oaspeții s-au impus la limită, scor 1-2, și se mențin în coastele primelor două clasate, Rapid București și CSMS Iași.

Toma: punct ochit, punct lovit

Unirea a pornit ca din tun pe terenul de la Berceni. La prima lovitură liberă obținută de slobozeni, în minutul doi, Constantin Toma sprinta în atac cu mâna pe sus. Era mingea lui. Fundașul stânga l-a privit pe Meilă în ochi, a dat înapoi doi pași, a ridicat balonul peste zidul format din trei jucători și a țintit vinclul din stânga portarului ca și cum ar fi trimis cu mâna. Goalkeeperul gazdelor a rămas pe picioare, fără replică, iar Toma fugea de coechipieri pentru a se bucura în fața băncii adverse.

Jucătorii gazdelor erau aproape în genunchi, spectatorii înmărmuriți în razele soarelui. Unirea părea că nu va avea probleme în a obține victoria. Și-au menținut presingul cam 20 de minute, interval în care Ursu (11 și 19) a vrut să-l mai surprindă o dată pe Meilă, însă a trimis doar peste și pe lângă. Jucătorii lui Dragnea abia treceau de propria jumătate.

Pivniceru egalează din a doua încercare

Desfășurarea jocului într-o singură direcție a continuat până în minutul 23. La un corner bătut de Pădurețu, Nistor câștigă duelul aerian cu Macare, Pivniceru e pe direcție și trage în Dobre, mingea îi revine și, la a doua încercare, reia din doi metri printre portar și Toma. Era 1-1 și decarul Berceniului sărbătorea în fața tribunei I.

După egalare, jocul revenea la desfășurarea de dinainte și Ivașcă (34) era să-și mai spele din greșeala de la gol cu o reușită. Șutul său de la 25 de metri avea însă să treacă puțin pe lângă bară. Însă curajul oaspeților de a juca numai în ofensivă putea să-i coste în final de primă repriză. După un corner în care doi jucători se loveau cap în cap, Berceniul pornea pe un contraatac rapid, împotriva rugăminților de a trimite mingea afară, și Pivniceru rata șansa „dublei” cu șutul său peste transversală din situație de unu la unu cu Dobre.

Nanu a profitat de gafa lui Nicu și Fîșie

Startul reprizei secunde a fost, la început, total schimbat față de debutul partidei. Jucătorii lui Dragnea au avut inițiativa și au ratat primii prin Pazon (54) și Pivniceru (59), dar experiența lui Nanu avea să fie decisivă. Atacantul Unirii (63) a insistat la o mingea dată de Nicu lui Fîșie și vârful îi lua fața fundașului și-l învingea pe Meilă cu un șut la colțul lung. Bolat (68) putea imita reușita lui Toma din primele minute, însă mingea trimisă de el, din lovitură liberă de la 17 metri, trecea puțin peste transversală. Era ultima ocazie mai importantă la poarta lui Meilă, pe final aceștia concentârndu-se mai mult pe menținerea rezultatului. Obiectiv care le-a și reușit, în ciuda disperării jucătorilor ilfoveni de a egala. Pătrașcu (88) a fost aproape să-l învingă pe Dobre cu pătrunderea sa pe stânga și finalizarea în forță la colțul scurt, la fel și Bădăuță (90) cu reluarea sa cu capul din opt metri direct pe centrul porții. Au fost ultimele încercări de revenire în joc și fluierul de final al lui Marius Avram aducea stări de spirit diferite în mijlocul celor două echipe.

ACS BERCENI
UNIREA SLOBOZIA
1-2

Pivniceru ”23 / C. Toma ”2, E. Nanu ”63

Meilă – Feraru (G. Ghinea ”72), E. Nicu, Fîșie, Pazon – Pădurețu, Al. Radu (cpt.), Pivniceru (L. Răduță ”69), A. Pătrașcu – Bădăuță, A. Nistor
Antrenor: Marin Dragnea

L. Dobre – St. Stan, R. Soare (cpt.), Fl. Tudorache, C. Toma – Macare, Ivașcă (Coconașu ”69) – Ibrian, Bolat (Jianu ”76), O. Ursu (M. Drăguț ”64) – E. Nanu
Antrenor: Adrian Mihalcea

Articol și foto de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 13 Mar. 2014, 18:50 Campionat
Pe aceeași temă