„U” Cluj s-a îndepărtat de play-off sub ochii spaniolului care vrea să preia clubul

  • Mihai Teja a folosit nouă jucători noi în partida cu CS Mioveni din etapa a 19-a a Ligii 2, terminată la egalitate, scor 0-0.
  • Spaniolul care deține o companie care se ocupă cu comercializarea de produse petroliere și discută preluarea Universității a fost prezent pe Cluj Arena.


Formația pregătită de Mihai Teja și-a diminuat șansele de a prinde play-off-ul după primul meci din 2016. Clujenii nu au reușit să învingă CS Mioveni, într-un joc în care cei 2.000 de fani din tribune au văzut o echipă a Universității mult schimbată față de cea care a început campionatul. Pentru clujeni au debutat nouă jucători cu prilejul acestui meci, mulți dintre ei fiind aduși chiar în săptămâna premergătoare partidei.

Teja a început cu Bolboașă (ex. Oțelul) în poartă, cu Ciupe (ex. Viitorul), Șandru (ex. Pandurii), în apărare, cu Alex Dan (ex. Pandurii) și Ciobanu (ex. Chiajna) la mijloc și cu Târnovan în atac. Pe lângă aceștia, au debutat ca titulari juniorii Berci și Moruțan, iar pe final a intrat și Voineag, adus de la Chiajna.

Surpriza suporterilor a fost prezența în tribună a lui Andres Hernandes Bellot, omul de afaceri spaniol care negociază din luna ianuarie preluarea echipei. Acesta a avut mai multe runde de negocieri cu oficialii grupării din Liga 2 și este interesat să preia pachetul majoritar de acțiuni. Spaniolul conduce compania BCK Oil West, care comercializează combustibil și are afaceri în Asia, Rusia, dar și în România. Acesta va trebui să se decidă până pe 10 martie dacă preia sau nu echipa clujeană, atunci fiind stabilită dată la care se judecă trei cereri de intrare în faliment, din pricina datoriilor.

După acest egal, Universitatea Cluj se află pe locul 9 în Seria a II-a, cu 27 de puncte, cu 5 mai puține față de CS Mioveni, ultima echipă care merge în play-off.

UNIVERSITATEA CLUJ    0
CS MIOVENI            0

Bolboașă – Ciupe (cpt.), Șandru, Cordoș, Berci (Voineag ’80) – Al. Dan (C. Popescu ’85), Boboc – Oct. Ursu, Moruțan, Ciobanu (Butean ’66) – Târnovan
Rezerve neutilizate: Niczuly – Keresztes, Al. Mutu, C. Erdei
Antrenor: Mihai Teja

Fl. Croitoru – Toriște, Calvin, Bg. Stoica (cpt.), Ed. Stoica – Mîrzeanu, Biceanu – V. Mazilu (D. Iancu ’77), Ed. Florescu, Ayza (Galan ’88) – Nilă (Năstăsie ’72)
Rezerve neulitizate: Oct. Popescu – Tirică, Gugu, M. Vintilă
Antrenor: Marius Stoica

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca); Spectatori: 2.000; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu 3 (Satu Mare); Asistenți: Gabriel Bârjac 3 (Zalău) și Alexandru Vodă 3 (Alba Iulia); Jucătorul meciului: Ali Tolmbaye 3.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Pe aceeași temă