„U” Cluj, invincibilă cu echipele aflate pe podium! Adrian Falub, după remiza cu UTA: „E un rezultat și un punct echitabil. Ei au avut ocazii mai clare, noi am dominat jocul”

Marius ANGHEL 07 Nov. 2019, 14:51 Campionat

„U” Cluj a obținut, miercuri, o remiză în meciul restant al etapei a 6-a a Ligii 2 cu a doua clasată UTA, pe teren propriu, scor 1-1. Condusă încă din primul 11, după golul încasat de la Octavian Ursu, fostul jucător al echipei, trupa lui Adrian Falub a reușit o egalare norocoasă în minutul 86, după o lovitură liberă din fața careului bătută de Dorin Goga și deviată de Andrei Rus. Partida s-a desfășurat pe Cluj Arena, cu public, după ce inițial ar fi trebuit să aibă loc pe 6 septembrie, la Târgu Mureș, fără spectatori.

Adrian Falub: „Sunt greșeli pe care tot le facem și nu înțeleg de ce”

Clujenii au alergat după egalare aproape tot meciul, însă n-au avut ocazii atât de mari, spre deosebire de arădeni, care pe durata partidei au irosit două șanse mari de a înscrie pentru 2-0 sau 2-1. La final, antrenorul Adrian Falub a dat din nou vina pe defensiva sa pentru golul încasat și a spus că rezultatul este unul echitabil.

„Un meci echilibrat, până la urmă am luat un punct dintr-un joc pe care l-am început foarte bine, după părerea mea. Dar, am luat un gol impardonabil, pe e o greșeală de neînțeles pentru jucătorii mei. Și la meciul cu Ripensia am luat același gol, din lovitură liberă asemănătoare. Sunt greșeli pe care tot le facem și nu înțeleg de ce, căci și azi acea minge era foarte simplă. Ei au avut ocazii mai clare, dar trei la număr. Golul și alte două. Noi am dominat jocul, fără să ne creăm ocazii foarte clare, în schimb am avut situații. Am vrut să jucăm, atât am putut azi, e un rezultat și un punct echitabil”, a spus Adrian Falub, citat de Sport Arad.

„Ne place să jucăm meciurile cu Steaua, când e atmosferă frumoasă, când e lume multă”

Întrebat de ce echipa sa s-a exprimat mult mai bine cu FCSB, în Cupa României, Falub a spus că jucătorii săi se mobilizează altfel în fața unui adversar de calibru și când are în spate un public numeros. În campionat, clujenii nu au foame să câștige.

„Am spus-o și după acel joc. În mintea jucătorilor, obiectivul promovării era unul secundar încă de la început. Nu avem foame să câștigăm meciurile. Ne place să jucăm meciurile cu Steaua (n.r. – a jucat cu FCSB), când e atmosferă frumoasă, când e lume multă. Dar, când vrei să promovezi, trebuie să câștigi, să ai continuitate, să ai constanță. Iar noi nu avem așa ceva, noi trăim pentru meciurile importante, precum pentru cele cu Steaua. Ă‚știa suntem în momentul de față”, a explicat antrenorul Universității.

„U” Cluj n-a pierdut cu primele trei clasate în acest moment în Liga 2

Privind rezultatele din acest sezon, „U” Cluj s-a concentrat însă bine cu echipele din fruntea Ligii 2. Pe Petrolul a pulverizat-o la Cluj cu 4-0, la liderul CS Mioveni a remizat 2-2, iar acum, cu UTA, a terminat la egalitate, 1-1. „Într-adevăr, pe Petrolul am bătut-o clar și cred că meritam să câștigăm și cu Mioveni, dar am întâlnit un arbitru într-o situație dificilă. În fine, am făcut egal aici, într-un meci pe care, cred eu, puteam să-l câștigăm ușor dacă nu primeam gol atât de repede. UTA-ei îi place jocul fără minge, îi place să o ataci și dacă reușește să marcheze e dificil să o desfaci”, a mai spus Falub, care nu știe dacă fosta sa echipă, UTA, are prima șansă la promovare în acest sezon: „Nu știu dacă are prima șansă, dar este o echipă care poate să promoveze. Spun asta pentru că joacă ceea ce-și propune. Adică știe să se închidă foarte bine, iar când vrei să promovezi trebuie să te închizi în primul rând, să nu iei gol. Iar UTA se închide foarte bine. Noi nu reușim să facem lucrul acesta pentru că facem niște greșeli personale, nu de echipă. Nu am ce să le reproșez jucătorilor, până la urmă, noi am făcut ceea ce ne-am propus, dar când iei un gol atât de ușor, dintr-o pasă de la 20 de metri de poarta adversă, e dificil să-i iei punctele unei echipe ce se apără foarte bine”.

„U” Cluj acumulează 17 puncte și se află pe locul 12, între ASU Poli și Ripensia, ambele cu același punctaj. Clujenii au 14 meciuri jucate, deci sunt la zi. În următoarea etapă, „U” Cluj are un nou meci greu, duminică, de la ora 12:00, la București, cu Rapid.

Foto: Viorel MUSCĂ‚ / Sport Arad

Marius ANGHEL 07 Nov. 2019, 14:51 Campionat
Pe aceeași temă