„U” Cluj – Hermannstadt, turul barajului pentru Liga 1 | Vasile Miriuță: ”Suntem pregătiți din toate punctele de vedere să facem o partidă foarte bună, să înscriem și să câștigăm”

Marius ANGHEL 08 Jun. 2019, 12:46 Campionat

În ediția trecută a Ligii 2, FC Hermannstadt a promovat la pas alături de Dunărea Călărași. În Liga 1, cele două echipe n-au strălucit și au ajuns ca în ultima etapă a play-out-ului să joace meci direct pentru o ultimă șansă de a se menține în prima ligă. Sibienii au câștigat dramatic pe teren propriu, cu 2-1, după ce în minutul 84 erau conduși. Juvhel Tsoumou (85′) și Ivan Lendric (90+6′) au marcat pe final și au clasat Hermannstadt-ul pe loc de baraj.

Prima manșă a barajului pentru poziția a 14-a din Liga 1 se joacă duminică, de la ora 18:00, pe Cluj Arena, cu echipa cu șansa a doua ca gazdă. Universitatea Cluj a încheiat campionatul Ligii 2 pe poziția a 3-a și nu concepe să rateze promovarea în anul în care sărbătorește centenarul.

Antrenorul Hermannstadt-ului e încrezător însă că echipa sa va rămâne în prima ligă. Vasile Miriuță spune că jucătorii săi sunt pregătiți pentru un astfel de meci, are aproape tot lotul valid. Absent este atacantul Ștefan Blănaru, eliminat în minutele de prelungiri ale jocului cu Dunărea după ce l-a târât pe jos pe Benzar, iar Filip Jazvic e incert.

„Venim după o victorie muncită și meritată cu Călărașiul, chiar dacă ea a fost obținută în minutul 96. A fost mai bine așa, pentru că s-a terminat partida după acel gol. Trebuie să fim conștienți, și sunt sigur că băieții sunt conștienți, că ne așteaptă două jocuri foarte, foarte grele. Accidentați nu avem. Situația lui Blănaru e cunoscută. Să vedem dacă putem face ceva cu Filip Jazvic, să îl recuperăm până la ora jocului. În rest, toată lumea e validă. I-am urmărit (n.r. – pe cei de la „U” Cluj). Chiar și în timpul campionatului am văzut câteva jocuri de-ale lor, cu Ripensia, cu Snagovul, cu Pandurii sau pe cel de la Clinceni. Important e să jucăm noi, chiar dacă va fi o atmosferă incendiară. Am jucat cu CFR-ul contra lor. Sunt sigur că vor avea mulți suporteri în tribună. Chiar au niște suporteri minunați. Dar, partida se va juca pe teren și am mare încredere în băieții mei. La un meci ca acesta, nu mai contează că ești din Liga 2 sau Liga 1. Suntem pregătiți din toate punctele de vedere să facem o partidă foarte bună, să înscriem și să câștigăm. Eu o să îi încurajez de pe margine, dar cheia este la jucători”, a spus Miriuță în conferința de presă de dinaintea partidei.

Antrenorul echipei sibiene putea fi suspendat pentru acest joc, după ce la bătaia de pe teren din prelungirile meciului cu Dunărea i-a dat cu pumnii în cap și în ceafă lui Steliano Filip, fostul său elev de la Dinamo. Comisia de Disciplină și Etică a FRF a amânat însă un verdict în acest caz pentru 12 iunie, adică în ziua în care este programat returul. Astfel, cel puțin pentru acest joc, Miriuță va sta pe bancă.

Miriuță: „Arbitrajul să fie corect, atâta îmi doresc”

Totodată, Vasile Miriuță a mai spus că așteapsă un arbitraj corect în dubla pentru menținerea în Liga 1. „Arbitrajul să fie corect, atâta îmi doresc. Cum a fost și la ultimele două jocuri, cu Voluntariul și cu Călărașiul. În celelalte jocuri, am mai spus-o, cu Botoșaniul și cu Călărașiul (n.r. – în turul play-out-ului, scor 0-0) am fost dezavantajați clar. Dacă băteam în acele două jocuri, astăzi eram în vacanță, făceam grătare. Dar, asta este, trebuie să suferim ca să realizăm obiectivul pe care ni l-am propus cu toții”, a mai declarat Miriuță.

Dumitriu: „Sperăm să scoatem o victorie la Cluj și aici”

Prezent la conferința de presă a fost și Lucian Dumitriu. Mijlocașul speră ca FC Hermannstadt să obțină victorii în ambele jocuri și le-a mulțumit suporterilor pentru încurajări.

„Vreau să le mulțumesc suporterilor pentru că au fost aproape de noi. I-am simțit în meciurile astea, puține, câte au fost acasă. Îi așteptăm în număr cât mai mare. Cu ajutorul lui Dumnezeu sper să scoatem un rezultat bun acolo, la Cluj. Important e să înscriem. Sperăm să scoatem o victorie la Cluj și aici”, a spus Dumitriu, completat de Miriuță: „Dacă n-am fi jucat acasă ultimele patru meciuri eram retrogradați. Și sunt sigur că și duminică vom avea suporterul lor. Nu mai vorbesc de ce o să fie acasă, când o să fie tribuna arhiplină. Cu ajutorul lor nu eram aici și, bineînțeles, al jucătorilor”.

Returul se va disputa miercuri, 12 iunie, la Sibiu, pe stadionul Municipal, de la ora 18:00.

De duminică se scot la vânzare bilete pentru meciul de la Sibiu

Altfel, FC Hermannstadt scoate la vânzare, începând de duminică, biletele pentru meciul retur al barajului. Acestea pot achiziționa doar de la casa de bilete de la stadionul Municipal din Sibiu după următorul program:

– duminică, interval orar 10.00 – 16.00 – exclusiv deținătorii abonamentelor
– luni – miercuri, interval orar 10.00 – 18.00

Prețul unui bilet e de 25 de lei, iar la VIP, de 50 de lei.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax foto

Marius ANGHEL 08 Jun. 2019, 12:46 Campionat
Pe aceeași temă