„U” Cluj – Hermannstadt, turul barajului pentru Liga 1 | Bogdan Lobonț: „Nu pot să asigur promovarea, dar pot să promit că jucătorii mei vor da totul pe teren”

Marius ANGHEL 07 Jun. 2019, 21:49 Campionat

„U” Cluj și-ar fi dorit o promovare directă în Liga 1 în anul în care sărbătorește centenarul, însă, în condițiile în care Chindia Târgoviște și Academica Clinceni s-au dovedit cele mai bune echipe ale sezonului și s-au clasat pe primele două locuri, trupa lui Bogdan Lobonț s-a ales cu ultima șansă de a ajunge în prima ligă.

„Șepcile roșii” au terminat pe locul 3 și vor juca barajul pentru Liga 1 cu FC Hermannstadt, formație care, la rândul ei, are o ultimă șansă să se mențină în elită, drept pe care și l-a câștigat dramatic, după ce a marcat golul victorie cu Dunărea Călărași în minutul 90+6, clasându-se, astfel, pe poziția a 6-a în play-out și evitând retrogradare directă.

Prima manșă a barajului pentru poziția a 14-a din Liga 1 se joacă duminică, de la ora 18:00, pe Cluj Arena, cu echipa cu șansa a doua ca gazdă.

Antrenorul Bogdan Lobonț spune că „U” Cluj își joacă șansa și că săptămâna premergătoare acestui meci a fost una tratată ca înainte oricărei partide. Fostul portar o vede pe FC Hermannstadt ca favorită, însă îi știe minusurile.

„Cu siguranță va fi un baraj interesant, cu două echipe de nivel bun. Sibiul are plusuri și minusuri, la fel cum avem și noi și orice altă echipă din lume. Trebuie să exploatăm minusurile adversarului, dar fotbalul din ziua de astăzi este 60 la sută fizic și 40 la sută tehnico-tactic. Ține și de interpretarea fazelor din timpul jocului, dar niciun meci nu seamănă cu celălalt. Avem mici probleme de lot, însă sunt convins că până la ora partidei vom pune totul la punct. Băieții s-au comportat extraordinar încă din prima zi în care am început să lucrăm împreună și le mulțumesc pentru asta. A fost o săptămână la fel ca toate celelalte de până acum. Am încheiat sezonul regulat pe locul 3, mergem la baraj și ne jucăm șansa. Suntem conștienți că întâlnim o echipă puternică, pregătită de un antrenor cu experiență, pe care îl respect foarte mult. Hermannstadt este echipa de Liga 1, deci pornește cu prima șansă. Din punctul nostru de vedere nu contează că primul meci se joacă la Cluj. Oricum trebuie să evoluăm atât acasă, cât și în deplasare. Partida lor cu Dunărea Călărăși a fost pusă sub semnul întrebării, din cauza ploii, dar până la urmă s-a jucat. E suficient timp pentru a pregăti gazonul de la Sibiu, pentru retur”, a spus Lobonț, citat de site-ul Universității.

„Nici unul dintre noi nu trebuie să ne temem de aceste două meciuri”

Suporterii clujeni au împânzit orașul cu bannere în care cheamă lumea la stadion pentru a susține Universitatea spre promovare, iar asistența se anunță una importantă, de circa 15.000 de spectatori. Lobonț e convins că fanii le vor fi alături, iar jucătorii vor da totul pentru a câștiga.

„Nu mă tem de nimic. Nici unul dintre noi nu trebuie să ne temem de aceste două meciuri. Sunt jocuri de fotbal, indiferent de ce se întâmplă la finalul lor. Este un sport de echipă, în care poți să câștigi sau să pierzi, așa că lucrurile sunt foarte simple. Cariera mea, viitorul meu, nu depind de aceste două meciuri. Fanii noștri sunt implicați sentimental de mult timp și vor fi mereu alături de Universitatea. Au fost lângă „U” și în 2009, la acel miting pașnic, când echipa a jucat la Alba Iulia, apoi la Mediaș, când au existat probleme sau când „U” a ajuns mai sus. Ei rămân unici, speciali. Îmi aduc aminte jocul cu Snagov, când nu am strălucit în prima repriză, însă ei au continuat să cânte. Le mulțumim că sunt alături de noi inclusiv în momentele dificile. Nu pot să asigur promovarea, dar pot să promit că jucătorii mei vor da totul pe teren în această dublă manșă. La astfel de meciuri fotbaliștii se motivează singuri”, a mai declarat Lobonț.

Returul se va disputa miercuri, 12 iunie, la Sibiu, pe stadionul Municipal, de la ora 18:00.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax foto

Marius ANGHEL 07 Jun. 2019, 21:49 Campionat
Pe aceeași temă