„U” Cluj – Hermannstadt, turul barajului pentru Liga 1 | Aroganța jucătorilor lui Lobonț față de sibieni: „Suntem obișnuiți mai mult cu victoria decât ei”

Marius ANGHEL 08 Jun. 2019, 13:42 Campionat

„U” Cluj a încheiat sezonul Ligii 2 pe locul 3, ratând astfel promovarea directă în favoarea echipelor Chindia Târgoviște și Academica Clinceni. Totuși, formația antrenată de Bogdan Lobonț mai are o șansă pentru a ajunge în Liga 1, iar aceasta e reprezentată de barajul pe care îl va juca împotriva celor de la FC Hermannstadt, ocupanta locului 6 în play-out-ul primei ligi. Clujenii sunt catalogați că pleacă în această dublă manșă cu a doua șansă, însă nu-și permit un eșec în anul în care clubul sărbătorește centenarul.

Pe lângă Bogdan Lobonț, despre meciul tur al barajului cu FC Hermannstadt au vorbit și doi dintre cei mai experimentați jucători pe care Universitatea îi are în lot. Prima manșă se joacă duminică, de la ora 18:00, pe Cluj Arena.

Dorin Goga: „Ne-am apucat de fotbal pentru astfel de meciuri, cu miză, cu stadionul plin”

Căpitanul Dorin Goga (34 de ani) a spus care este atmosfera în mijlocul echipei înaintea partidei de pe teren propriu și a transmis că Universitatea Cluj este pregătită să facă un meci mare, așa cum a demonstrat că este în stare și în Cupa României.

„Ne-am apucat de fotbal pentru astfel de meciuri, cu miză, cu stadionul plin. E clar că trebuie să jucăm, să arătăm bine și cred că putem să obținem rezultatul pe care ni-l dorim cu toții. Am mare încredere în colegii mei. Factorul psihic e important, dar i-am văzut liniștiți pe cei tineri, am vorbit cu ei. Nu cred că vor fi probleme, iar la ora startului toată lumea va fi concentrată pe ceea ce are de făcut pe teren. Teoretic, Hermannstadt are un alt ritm, dar noi, în meciurile grele, poate cu excepția celui împotriva Petrolului, am arătat bine. Nu mai spun de cele din cupă, cu echipele din Liga 1 (n.r. – cu Dinamo și Astra). Pentru un fotbalist cireașa de pe tort este să evolueze în fața unui stadion plin, să joace acasă cu niște suporteri minunați, care te încurajează pe toată durata meciului. Pentru mine este extraordinar. Drumul până aici a fost foarte interesant, an de an a adus ceva inedit, ce nu trăisem până acum în fotbal”, a spus Dorin Goga, citat de site-ul Universității Cluj.

Goga este al doilea golgheter al echipei, cu 19 reușite în 30 de meciuri, după Cristian Gavra, care a marcat 22 de goluri în 37 de jocuri.

Octavian Abrudan: „Tradiția e, clar, de partea noastră”

Fundașul Octavian Abrudan (35 de ani) spune că susținerea suporterilor le va aduce un plus, dar a găsit și un motiv pentru care Universitatea ar putea avea un moral mai bun decât Hermannstadt. Experimentatul jucător crede că „U” ar putea fi avantajată de faptul că are mai multe victorii în acest sezon, spre deosebire de sibieni, cu toate că nivelul competiției în care au evoluat este diferit.

„Mă bucur că, după ce am pornit din Liga a 4-a, avem ocazia într-un timp atât de scurt să ajungem în Liga 1. Suntem la două meciuri de îndeplinirea obiectivului pe care l-am avut încă de când am venit la Universitatea. Băieții sunt montați, concentrați, pregătiți pentru această dublă. Dacă sunt momente în care putem să le dăm sfaturi celor tineri, bineînțeles că o vom face, dar important e să ne ajutăm foarte mult pe teren. Se știe că suporterii noștri ne susțin oriunde am juca, în număr mare, este ceva diferit, deosebit, față de ceea ce se întâmplă în țară. Vreau să le mulțumesc, pe această cale, pentru modul în care se mobilizează mereu, pentru că sunt și ei conștienți că ne pot ajuta să ne îndeplinim obiectivul. Tradiția e, clar, de partea noastră la acest baraj. Sibiul a avut multe meciuri cu echipe de Liga 1, dar nu cred că au avut atât de multe rezultate pozitive. Poate contează că noi stăm mai bine la acest capitol, că suntem mai obișnuiți cu victoriile decât ei, chiar dacă am jucat în liga secundă, unde, într-adevăr, este un alt nivel. Sper să ne ajute și psihicul și să facem un prim pas spre promovare”, a declarat Abrudan, care în acest sezon a evoluat în 30 de meciuri și a înscris un gol.

Returul se va disputa miercuri, 12 iunie, la Sibiu, pe stadionul Municipal, de la ora 18:00.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax foto

Marius ANGHEL 08 Jun. 2019, 13:42 Campionat
Pe aceeași temă