Turris Oltul începe cu stângul cu Marius Baciu antrenor. Teleormănenii au pierdut pe gerul de la Miercurea Ciuc. „Ne-am precipitat un pic prea mult, ne-am speriat”

Marius ANGHEL 02 Nov. 2019, 10:24 Campionat

Turris Oltul Turnu Măgurele a pierdut cu 1-0 meciul de la Miercurea Ciuc, desfășurat vineri seară, cu FK Csikszereda, în deschiderea etapei a 15-a a Ligii 2. A fost, totodată, meciul de debut al lui Marius Baciu ca antrenor la echipa din județul Teleorman, care, până acum, în acest debut de sezon, i-a mai avut pe banca tehnică pe Erik Lincar și Florin Bratu. Fostul lider al Ligii 2, pentru opt etape, rămâne pentru moment pe locul 3, însă ar putea pierde poziția de pe podium în urma rezultatelor de astăzi și mâine din etapa a 15-a.

Meciul de la Miercurea Ciuc, desfășurat în a doua repriză la 0°C, a fost unul modest, cu extrem de puține ocazii la cele două porți. Csikszereda a controlat mai mult partida în prima parte, iar în a doua a dat lovitura prin Szilard Kalman, în minutul 59, cu un șut din afara careului. A fost suficient pentru trupa lui Valentin Suciu să apere apoi acest avantaj minim, pe care l-a menținut până la final fără mari probleme, deoarece Turris-Oltul parcă a fost înghețată și nu a avut reacție, în ciuda faptului că era mai odihnită, fiindcă în runda trecută nu a jucat.

Marius Baciu: „Nu am reușit să avem atitudinea corespunzătoare”

După meci, Marius Baciu, aflat la debut cu stângul ca antrenor la Turris Oltul, a spus că echipa sa a primit prea ușor golul și că apoi s-a speriat degeaba de adversar. Baciu a remarcat că jucătorii săi n-au avut atitudinea corespunzătoare pentru a obține ceea ce își propuseseră înaintea meciului.

„A fost un joc echilibrat, până am greșit noi. Prea ușor am luat golul, pe o desconcentrare totală acolo. După aceea, cred că ne-am precipitat un pic prea mult, ne-am speriat. Dar, în schimb, am întâlnit o echipă foarte motivată, mi-am plăcut foarte mult și chiar îi felicit pe calea asta. Eu mi-am avertizat jucătorii, pentru că am mai avut un meci cu Ciucul (n.r. – când era antrenor la Daco-Getica, în etapa a 12-a, pierdut cu 0-1). Au profitat de eroare noastră și au marcat un gol, după care noi nu am reușit să fim limpezi, să avem atitudinea corespunzătoare la un joc de fotbal, nu la ceea ce ne-am dorit și ne-am propus astăzi.

Frigul nu ne-a surprins, pentru că și adversarul a jucat tot pe frig. Nu cred că asta a fost cauza. Terenul a fost bun. Puțin moale, dar ok. Și a fost o atmosferă frumoasă și niște condiții foarte frumoase aici”, a spus Marius Baciu la conferința de presă.

Rămasă cu 23 de puncte, Turris-Oltul ar putea pierde poziția a 3-a în urma rezultatelor de astăzi și mâine din Liga 2. În următoarea rundă, echipa din Turnu Măgurele joacă vineri, de la ora 17:30, pe teren propriu, cu Ripensia Timișoara, în etapa a 16-a a Ligii 2.

Înregistrarea meciului poate fi urmărită în video-urile de mai jos:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Pál Zoltán / FK Csíkszereda

Marius ANGHEL 02 Nov. 2019, 10:24 Campionat
Pe aceeași temă