Turris a revenit în meciul cu UTA, dar tot a pierdut primele puncte pe teren propriu în acest sezon. Florin Bratu: „Această poziție de lider ne obligă ca în fiecare meci să luptăm”

Marius ANGHEL 17 Oct. 2019, 18:53 Campionat

Cu Florin Bratu pe banca tehnică, Turris-Oltul Turnu Măgurele are în trei meciuri toate rezultatele posibile înregistrate. A câștigat pe teren propriu cu SCM Gloria Buzău (2-1), runda trecută a pierdut la București cu Metaloglobus (0-1), iar ieri seară a remizat acasă cu UTA (1-1). Formația teleormăneană e în pierdere de turație și nu mai are avans în fruntea Ligii 2, după această etapă situându-se la egalitate cu a doua clasată CS Mioveni și având șase puncte mai mult decât UTA, care e pe poziția a 3-a, dar are și trei meciuri mai puțin disputate.

Cu UTA, Turris a făcut o primă repriză slabă, dar a rezistat fără gol până în minutul 54, atunci când a marcat Ciprian Rus. Apoi, eliminarea lui Andrei Rus (65) i-a readus în meci și a reușit egalarea prin Sergiu Negruț (78 – foto text). Minutele de final au găsit-o pe UTA apărându-se eroic și rezistând atacurilor teleormănenilor, care au cedat astfel primele puncte în acest sezon pe teren propriu, după ce în precedentele șase partide câștigase tot și marcase de cel puțin două ori.

Florin Bratu: „A fost un meci bun de Liga a 2-a și sperăm la cât mai multe, dar cu rezultate bune pentru noi”

Florin Bratu a fost destul de mulțumit după remiza cu UTA, o echipă despre care spune că are ca obiectiv promovarea, apreciind revenirea jucătorilor săi.

„Am fost destul de bine organizați, nu le-am lăsat foarte multe spații. Na, poate au avut o ocazie importantă în prima repriză, însă, începutul nu a fost foarte bun pentru noi, după care ne-am intrat în ritm, am reușit să echilibrăm jocul și să punem probleme împotriva unei echipe bune, care are un obiectiv promovarea.

După eliminare, am forțat cu doi atacanți, pentru că am vrut să înscriem. Am riscat un pic. Mi-a ieșit până la urmă, pentru că Sergiu Negruț a adus egalarea acolo, atacând colțul scurt. Important este că am jucători cu calitate, jucători care se pot adapta repede la ceea ce doresc aici. Nu este ușor. Sunt de foarte puțin timp la echipă, avem meciuri grele în continuare. În trei zile deja jucăm la Călărași, împotriva unei foste echipe de Liga 1, unde ne dorim, cu siguranță, să luăm puncte. Nu este ușor, dar mă bucur că jucătorii mei au ambiție, au reușit în a doua repriză să revenim, să presăm, să punem probleme. Dacă aveam și puțină șansă, puteam să înscrie și al doilea gol. Însă, per total, eu zic că a fost un meci bun de Liga a 2-a și sperăm la cât mai multe dintr-acestea, dar și cu rezultate bune pentru noi”, a spus Bratu, la microfonul DigiSport.

Noul antrenor al echipei din județul Teleorman spune că nu are ca obiectiv promovarea și că situarea pe locul 1 obligă să facă meciuri bune cu toți adversarii. „Pe noi ne interesează mai puțin clasamentul. Noi avem ca și obiectiv clasarea între locurile 1-8. Acum, luăm meci cu meci și ne dorim să câștigăm, să punem probleme. Totuși, suntem o echipă nou-promovată, care, iată, a ajuns aici și, oarecum, această poziție ne obligă ca în fiecare meci să luptăm„, a mai spus Florin Bratu.

Cu 26 de puncte acumulate în 12 meciuri, Turris-Oltul se menține pe locul 1 pentru a opta oară în acest sezon, dar acum e la egalitate cu CS Mioveni, pe care o depășește însă la golaveraj: 23-8 față de 21-6. Etapa viitoare, echipa lui Florin Bratu joacă în deplasare la Dunărea Călărași, sâmbătă, de la ora 11:00.

 

Foto: FC Turris Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 17 Oct. 2019, 18:53 Campionat
Pe aceeași temă