Trei puncte uriașe pentru Cetatea Suceava

23 May. 2009, 19:52 Campionat
Trei puncte uriașe pentru Cetatea Suceava

Meciul de astăzi, cel de-al 31-lea din acest sezon, desfășurat pe stadionul din apropierea Capitalei, le-a adus față în față pe Concordia Chiajna și Cetatea Suceava.

Astfel, împovărați de minusurile din campionat și amenințați de un start în viitoarea ediție a Ligii a III-a, sucevenii și-au urmărit țelul, acela de a pleca neînvinși de pe terenul ilfovenilor.  Și au reușit!  Cetatea a obținut prima și singura victorie în deplasare din această stagiune a eșalonului secund, iar lupta pentru salvarea de la retrogradare e departe de a fi încheiată. 

Deși, psihologic vorbind, confruntarea de la Chiajna se aștepta a fi una tensionată, jocul practicat de către ambele formații a demonstrat exact opusul. În afară de vreo patru-cinci ocazii destul de importante contabilizate de  ”galben-verzi”, duelul de la Chiajna n-a strălucit prin nimic. Poate doar prin vremea frumoasă de afară care te îndemna mai degrabă la un scăldat într-o piscină.

Sucevenii au intrat pe teren cu un oarecare trac, Diniță & Co punând stăpânire pe jumătatea lor de teren. Norocul moldovenilor a fost căpitanul Rohețki, care a avut niște intervenții de excepție în fața ghinionistului de astăzi, Laurențiu Diniță. Cum în fotbal ocaziile se răzbună, Marius Onciu a dat lovitura pentru suceveni în  minutul 77 printr-o execuție de zile mari. De la mai bine de 40 de metri, acesta a expediat un șut incredibil, direct în plasa lui Niță. Probabil că, nici dacă ar fi fost și portarul de rezervă între buturi alături de Niță, torpila trimisă de mijlocașul moldovean nu putea fi parată.

Elevii lui Dumitru Bolborea au luat așadar parte, nevoit, la bucuria oaspeților de la finalul meciului, drumul lor către cabine fiindu-le însoțit de reproșuri și înjurături venite din partea suporterilor ilfoveni nemulțumiți de deznodământul disputei.

Trăgând linie și adunând, Cetatea Suceava a plecat acasă cu trei puncte vitale în lupta pentru salvarea de la retrogradare, iar jucătorii par a fi mai deciși ca oricând să-și joace șansa până la capăt, în ciuda ”colegilor” de suferință de la Lotus Băile Felix, suporteri declarați ai Chiajnei la acest meci.


Articol scris de Corina Mlădinoiu

Foto: Marius Anghel

 

23 May. 2009, 19:52 Campionat
Pe aceeași temă