Trei puncte pentru moral și liniște

Mihai Andries 29 Sep. 2013, 18:17 Campionat
Trei puncte pentru moral și liniște

CSMS Iași a încheiat cu succes meritat în fața Unirii Slobozia o săptămână extrem de tensionată, în care antrenorul Costel Enache a fost demis și reconfirmat apoi în funcție după numai câteva ore. Leonard Dobre (minutul 23) și Adrian Olah (90) au punctat pentru trei puncte care liniștesc pentru moment apele în Copou și redau moralul echipei ieșene înaintea a două meciuri foarte importante, cu Farul în deplasare și Rapid pe teren propriu.

Față de partida anterioară, cu FC Clinceni, antrenorul Costel Enache a modificat nu doar primul unsprezece, ci și sistemul de joc. Enache a apelat pentru prima dată în acest sezon la sistemul 4-4-2 iar această schimbare i-a ieșit. Pe lângă jocul schimbat în bine, tehnicianul a fost inspirat și la alegerea titularilor, Dobre și Olah, rezerve în meciul trecut, marcând cele două goluri cu Slobozia.

Partida a fost spectaculoasă, cu multe faze de poartă, o contribuție importantă având și echipa oaspete, care a urcat în Copou cu gândul de a juca fotbal și nu s-a masat în apărare în speranța de a „ciupi” un punct norocos. Oaspeții și-au anunțat intențiile încă din minutul 14, când Jianu a trimis pe lângă poartă, singur cu portarul Miron, după o eroare a lui Avrămia. Iașul a ripostat rapid prin Dobre, care a trimis cu genunchiul în plasa laterală (18), iar după numai două minute Crețu a fost la un pas de a marca în propria poartă, degajând eronat un balon.

În minutul 23, Dobre nu a mai greșit ținta și a deschis scorul cu o execuție frumoasă din careu, la colțul scurt, după un corner bătut de pe dreapta de Țigănașu. În replică, Slobozia a avut șansa egalării prin Jianu (min. 31), dar acesta a trimis cu capul în bara transversală, mingea căzând pe linia porții. Utimul cuvânt al primei reprize i-a aparținut marcatorului golului, „capul” lui Dobre din minutul 45 găsindu-l la post pe portarul oaspețior. Repriza secundă a fost mult mai săracă în faze de poartă. În primele minute Vancea a avut două bune oportunități de a închide meciul, lucru pe care l-a făcut Adrian Olah târziu, în prelungiri, când a fructificat o pasă de la Claudiu Ionescu.

CSMS trece astfel cu bine acest hop și așteaptă o dublă de foc cu Farul și Rapid ce poate fi decisivă pentru staff-ul tehnic. Șase puncte îi vor securiza scaunul lui Enache, altfel existând posibilitatea unor noi ședințe furtunoase în Copou.

CSMS IAȘI – UNIREA SLOBOZIA 2-0 (1-0) Leonida Dobre 23, Olah 90+3

CSMS Iași: B. Miron – Ad. Voicu, Al. Crețu, Avrămia, R. Miron – Bădescu (T. Petrescu ”57), Olah (cpt.), Ov. Mihalache, Țigănașu – Vancea (Cl. Ionescu ”76), Leonard Dobre (Onofraș ”88). Antrenor: Costel Enache

Unirea: Leonida Dobre – C. Roșu, G. Lazăr, Tudorache (Ivașcă ”46), St. Stan – C. Dedu (Patrianca 76), Macare (cpt.), L. Mihai, N. Popescu – Jianu, Nanu (D. Gheorghe 70). Antrenor: Adrian Mihalcea

 

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Mihai Andries 29 Sep. 2013, 18:17 Campionat
Pe aceeași temă