Trei puncte cadou pentru Mihalcea! Călărășenii au câștigat meciul cu Chindia după ce au fost conduși

Marius ANGHEL 25 May. 2017, 14:40 Campionat

Dunărea Călărăși s-a impus categoric în partida din runda a 36-a a Ligii 2, jucată miercuri pe stadionul „Ion Comșa”, 3-1 cu Chindia Târgoviște. De ziua antrenorului Adrian Mihalcea, jucătorii călărășeni i-au adus în dar cele trei puncte, încă mai întâi i-au dat emoții.

Meciul desfășurat la Călărași a început prost pentru Dunărea. În minutul 4, centralul Flueran din Craiova le-a acordat oaspeților un penalty, la faultul lui Țenea asupra lui Cristian Cherchez, același jucător deschizând scorul. Elevii lui Mihalcea și-au revenit abia spre finalul primei părți a jocului, atunci când Cătălin Țîră (39) a restabilit egalitatea după ce Meilă a scăpat mingea în față, Ciocâlteu i-a furat-o și i-a pasat prin fața careului mic.

În partea secundă, ambele formații s-au mulțumit cu un joc „de vacanță” cam până prin minutul 60, atunci când Bodo Kanda a adus Dunărea în avantaj, cu un șut plasat, de la 6 metri, în colțul lung, fără șanse pentru Meilă. Oaspeții au apăsat pe accelerație pentru a reveni în meci și au cam „sufocat” apărarea călărășeană timp de câteva minute. Cel mai aproape de gol au fost în minutul 69, atunci când Honciu a reluat din foarfecă, din 6 metri, însă Lungu a respins cu piciorul, și în minutul 90+1, prin Pencea, după reluarea acestuia cu capul, plasat, la colțul lung, în dreapta lui Cezar Lungu, însă portarul Dunării a scos senzațional mingea pe care scria gol. Apoi, pe contraatac, Dunărea a închis tabela a ultima fază, prin Rafael Licu (90+3), după o pasă a lui Țîră prin care și-a lăsat coechipierul singru cu Meilă.

S-a terminat 3-1 pentru Dunărea și elevii lui Mihalcea i-au făcut un cadou frumos tehnicianului, care miercuri, 24 mai a ajuns la 41 de ani. „Mă bucur pentru jucătorii mei. Au avut forța să revină. Asta înseamnă că au spirit de echipă”, a spus Mihalcea după meci.

Călărășenii vor intra acum într-o altă mini-vacanță și asta pentru că în etapa din weekend ar fi trebuit să joace la Râmnicu Vâlcea, echipă retrasă din campionat, astfel că vor câștiga la „masa verde”. Dunărea vor juca ultimul meci din acest sezon, pe teren propriu, cu Foresta Suceava, pe 3 iunie, asta în cazul în care oaspeții vor face deplasarea, având în vedere problemele financiare pe care le traversează.

După meciul de ieri, Dunărea se află pe locul 8, cu 50 de puncte, iar Chindia e pe locul 6, cu 54 de puncte.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – CHINDIA TÂRGOVIȘTE              3-1
Cătălin Țîră 39′, Bobo Kanda 60′, Rafael Licu 90+3′ / Cristian Cherchez 4′ – pen.

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Ibrian, Șandru, Bg. Stancu – Preoteasa, Danciu (Licu 90′), Cr. Pușcaș (Cincă 77′), Kanda (Sil. Matei 86′) – Ciocâlteu, Țîră
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – M. Ștefan, Dat, I. Mihai
Antrenor: Adrian Mihalcea

Meilă – Martac, Vătavu, Ispas, Dumitrașcu – Pătru (cpt.)(Pencea 80′), Honciu, L. Mihai, Crinel Stoica (Nisipeanu 83′) – Cr. Neguț, Cerchez
Rezerve neutiizate: Căbuz – Ad. Grigore, Parghel, Ad. Ioniță, Andr. Șerban
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: „Ion Comșa” (Călărași); Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Marilena Cătălina Nan (Alexandria) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu).

Articol și foto de Cătălin NIȚU
Video: DBsport

Marius ANGHEL 25 May. 2017, 14:40 Campionat
Pe aceeași temă