„Traseul nostru ascendent din ultima vreme este o evoluție firească”. FC Clinceni își continuă seria pozitivă și urcă pe podium

Marius ANGHEL 10 Nov. 2015, 10:05 Campionat

Considerată de majoritatea adversarilor ca fiind una dintre cele mai bune echipe ale Seriei I din Liga 2, FC Academica Clinceni a confirmat încă o dată, sâmbătă, în ultima etapă din campionat, că traversează o perioadă excelentă. Gruparea ilfoveană a câștigat fără emoții, scor 2-0, meciul cu Rapid CFR Suceava, formație ce înaintea meciului direct îi era superioară în clasament. Cu acest nou succes, echipa pregătită de Laszlo Balint a înregistrat al cincilea rezultat pozitiv consecutiv și s-a apropiat la trei puncte de liderul Rapid București. Același număr de puncte ca ilfovenii, 20 la număr, mai au încă trei echipe: Dunărea Călărași, Farul Constanța și Dacia Unirea Brăila.

Sâmbătă trecută, FC Academica Clinceni a trecut de Rapid CFR Suceava prin golurile lui Nicolae Mușat (18) și Daniel Benzar (82). Managerul general al grupării, Bogdan Apostu, consideră că ascensiunea din joc și clasament este una firească.

„Această victorie și traseul nostru ascendent din ultima vreme sunt o evoluție firească, o consecință a muncii noastre din vară până acum. Se dovedește că alegerile noastre au fost bune, dovadă că avem cea mai bună medie a golurilor marcate din primele două divizii.
Gyuszi Balint este unul dintre viitorii antrenori importanți din fotbalul românesc. E mereu preocupat de fotbal, uneori ajunge să doarmă abia patru-cinci ore pe noapte. Din acest punct de vedere l-aș asemăna cu un alt antrenor cu care am lucrat în carieră, Ionuț Badea.
Meritul victoriei este în mare măsură al jucătorilor, dar nu trebuie neglijați nici cei care muncesc pe lângă echipă și care-și fac datoria cu prisosință”
, a spus Apostu pe pagina de facebook a clubului.

Balint: „Rezultatele noastre nu sunt întâmplătoare”

Tehnicianul Laszlo Balint e mulțumit că elevii săi reușesc să stea concentrați pe toată durata meciului, să aibă consistență în joc, demonstrând că aceste rezultate înregistrate nu sunt deloc întâmplătoare. „Victoria de astăzi are o importanță deosebită, pentru că am jucat împotriva unei echipe foarte bune din serie, care a reușit să facă un joc bun pe stadionul nostru. Băieții merită felicitați, au muncit foarte mult pentru cele 3 puncte, și sunt mulțumit că reușim să ne menținem concentrarea la un nivel ridicat și să avem consistență în joc, ceea ce arată că ultimele noastre rezultate nu sunt întâmplătoare. E drept, adversarii au avut momente în care au avut poate mai mult inițiativa, însă am avut inteligența necesară pentru a absorbi presiunea creată.

Mă bucur pentru jocul bun pe care l-a reușit Horia Iancu, cel care l-a înlocuit pe Marinescu în ultimul moment, mă bucur că Benzar crește de la meci la meci, și are realizări care ajută echipa, mă bucur că toți jucătorii au înțeles că fără muncă nu putem realiza nimic. Cu toții suntem preocupați să fim mai buni de la meci la meci, iar la asta contribuie fiecare jucător din lot, chiar și cei care nu sunt pe foaie. Începem să devenim o familie frumoasă, atmosfera în vestiar este excelentă, și așteptăm cu nerăbdare următorul meci, pentru că avem în sânge plăcerea acestei meserii unice: fotbalul!”, a spus la rândul său Laszlo Balint.

Miercuri, în etapa a 13-a a Ligii 2, FC Academica Clinceni se deplasează la Bacău, acolo unde de la ora 14:00, o va întâlni pe Sport Club.

Foto: Răzvan Păsărică (FC Clinceni)

Marius ANGHEL 10 Nov. 2015, 10:05 Campionat
Pe aceeași temă