Tot mai bine în „voievodatul” lui Pelici! Ripensia a câștigat cu Luceafărul Oradea după un meci bun, în condiții grele și intră liniștită în vacanță

Anda DELIU, Marius ANGHEL 09 Dec. 2018, 10:19 Campionat
  • Ripensia Timișoara s-a impus cu 2-0 în meciul de sâmbătă cu Luceafărul Oradea, la ultima apariție a anului în Ciarda Roșie. Bihorenii au avut o „bară” la un șut al lui Paraschiv, dar roș-galbenii au fost responsabilii cu golurile, marcate de Bădăuță și Hecsko. La final, ripensiștii au cântat din nou de bucurie în vestiar după ce au obținut al treilea succes consecutiv și s-au îndepărtat de locurile retrogradabile.

 

Timișorenii au început mai hotărâți meciul din etapa a 21-a, dar Bădăuță a irosit egoist o minge, iar Dumiter a băgat balonul în poartă dintr-o poziție de ofsaid. Luceafărul a avut însă prima mare ocazie în minutul 17, când George Paraschiv a scăpat pe contraatac și a tras în bara transversală. Dumiter a mai ratat o ocazie în contul gazdelor, care, totuși, au marcat în minutul 26. Călin Toma a bătut un corner, Străuț a reluat cu capul din careu în bară, iar mingea a ajuns la Cătălin Bădăuță, care a scuturat plasa.

Jucătorii lui Pelici au mai pus presiune la poarta lui Moga, prin Dumiter și Moga, însă fără succes. Până la finalul reprizei, același Dumiter a mai irosit o șansă după ce a scapăt spre poarta, dar a șutat pe lângă.

Reproșuri la adresa arbitrului

Pentru oaspeți, Chiorean a încercat să îl învingă pe Păduraru în debutul reprizei secunde, dar fără succes. În replică, Bădăuță a prins un șut care s-a dus peste poartă.

Meciul nu a fost lipsit de momente tensionate. După un fault la Preoteasa, bihorenii au cerut nervoși al doilea cartonaș galben pentru Anghelina, care a jucat cu mască din cauza unor probleme la nas. Pelici a fost pe fază și l-a înlocuit imediat pe mijlocaș, ca să nu ia roșu, iar, la o fază următoare, Prejmereanu a izbucnit la adresa arbitrului reșițean Dorin Voina. Spiritele s-au calmat până la urmă, iar ripensiștii au ratat alte șanse de gol. Șutul lui Bădăuță a fost scos de sub bară de Moga. Același portar a respins un șut al lui Dumiter, în timp ce Mansour, surprins, a reluat peste poartă din doar 6 metri.

Finalul a aparținut gazdelor

După multe acțiuni construite, golul de 2-0 a venit în minutul 78, după ce ripensiștilor le-a venit mingea de la un adversar. Hecsko a tras la colțul lung din careu pentru un scor care a tranșat jocul. Luceafărul nu prea a mai contat după ce s-a marcat al doilea gol. Ripensia a mai avut însă două ocazii. Prima, după o lovitură liberă bătută de Monea, respinsă de Moga, cu fază încheiată cu reluarea cu capul a lui Mansour peste buturi. În timp ce în prelungiri, Dumiter putea aduce golul ce făcea ca roș-galbenii să egaleze concitadina Politehnica la golaveraj, dar a trimis din nou pe lângă.

Cu 25 de puncte acumulate în 21 de etape, Ripensia a trecut pe locul 12, sub ASU Politehnica, care are un golaveraj de -6, față de -5 al roș-galbenilor. Luceafărul a căzut pe locul 14, cu 23 de puncte. Urmează vacanța de iarnă.

RIPENSIA TIMIȘOARA – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA     2-0
Cătălin Bădăuță 26′, Mihai Hecsko 78′

Păduraru – Ad. Popa, Străuț, Hecsko, C. Toma (cpt.) – Burdeț, Anghelina (M. Gueye 59′) – Monea, Zaluschi (Apro 77′), Dumiter – Bădăuță (Al. Popovici 82′)
Rezerve neutilizate: Iul. Rădulescu – Țieranu, Kawagoe, Cluci
Antrenor: Alexandru Pelici

Moga – Prejmerean, Oros (cpt.), Al. Băican, Moihedja – Mitrică, Preoteasa (C-tin. Roșu 68′), Chiorean, Al. Dulca (Sg. Pop 46′) – Ludușan, G. Paraschiv (Țîră 53′)
Rezerve neutilizate: Moroz – Opriș, P. Peter, Kim
Antrenor: Cristian Lupuț

Stadion: Ciarda Roșie (Timișoara – Timiș); Arbitru: Dorin Petru Voina (Reșița); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraș).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: fb Ripensia Timișoara
 

Anda DELIU, Marius ANGHEL 09 Dec. 2018, 10:19 Campionat
Pe aceeași temă