Toni Foale nu se sperie de victoria Petrolului cu Sănătatea înaintea meciului de la Ploiești: „Totuși, suntem Poli și suntem Liga 2. Băieții sunt foarte motivați”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 31 Oct. 2019, 11:11 Campionat
Toni Foale nu se sperie de victoria Petrolului cu Sănătatea înaintea meciului de la Ploiești:**

ASU Politehnica Timișoara pleacă de vineri pentru mai multe zile din Timișoara, pentru jocul cu Petrolul și restanța de pe terenul celor de la SCM Gloria Buzău. Sâmbătă, pe „Ilie Oană”, bănățenii joacă pe terenul „lupilor galbeni”, care s-au încălzit bine în Cupa României, cu Sănătatea Cluj, căreia i-au dat șapte goluri. Alb-violeții știu că va fi foarte greu, dar sunt optimiști în perspectiva primului meci.

Poli pleacă de vineri cu tot lotul pentru jocurile cu Petrolul și Buzău. „Ne așteaptă două deplasări grele, două echipe bune, bine organizate și din punct de vedere fotbalistic și financiar. Dar avem și noi un avantaj, ne-a asigurat conducerea să nu facem drumuri dus-întors și asta e un avantaj pentru echipă. Rezultatele nu o arată, dar echipa Petrolului este o echipă puternică, au șase-șapte jucători de Liga 1, cu experiența primei ligi. Va fi un meci greu, de angajamanent, dar și noi suntem pregătiți pentru acest joc. Săptămâna aceasta a decurs bine, băieții sunt foarte motivați și la jocuri de acest gen există o motivație inerentă la fiecare jucător. Prea puțin trebuie să plece de la antrenor, totul trebuie să plece de la jucători. Am văzut meciul Petrolului de Cupă, nu vreau să subestimez pe Sănătatea, dar noi, totuși, suntem Poli și suntem Liga 2, nu putem să facem niciun fel de comparație”, a precizat antrenorul Antonio Foale.

Ionuț Coadă: „Trebuie să alergăm pentru fiecare metru de teren”

Ionuț Coadă se așteaptă la un public numeros la Ploiești. „Este un meci dificil și totul depinde doar de noi, să facem un meci bun, deoarece jucăm pe unul dintre cele mai frumoase stadioane din țară, cu un public numeros, plus suporterii care vor veni să ne susțină. Trebuie să alergăm pentru fiecare metru de teren și să ne luptăm pentru fiecare minge și să ne întoarcem de acolo cu puncte. Nu cred că ora meciului poate fi un dezavantaj sau un avantaj pentru noi. Contează să ne facem jocul și să fim fericiți la final”, a precizat Coadă.

Raul Vidrăsan: „Mergem la Petrolul să câștigăm cele trei puncte”

Anul trecut, ASU Poli a pierdut pe final jocul de la Ploiești (2-0). Raul Vidrăsan a fost atunci pe teren. „Urmează o perioadă destul de grea, cu două-trei săptămâni cu meciuri foarte multe. Trebuie să fim pregătiți cu toții, pentru că avem șansa să demonstrăm că avem o echipă bună, mergem încrezători la Petrolul, pentru că noi practic nu avem nimic de pierdut. Trebuie să fim dezinvolți. Am avut o săptămână bună, chiar foarte bună și mergem la Petrolul să câștigăm cele trei puncte. Anul trecut a fost un meci destul de greu. Am pierdut în minutul 90, sperăm să câștigăm noi în minutul 90 de data aceasta”, a precizat Raul Vidrăsan.

Cu două meciuri amânate, Petrolul e pe locul 8, cu 21 de puncte, înaintea desfășurării etapei a 15-a. ASU Poli are un meci restant, are 14 puncte și e pe locul 17, retrogradabil. Meciul de la Ploiești are loc sâmbătă, de la ora 11:30, și este televizat.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Anda DELIU, Marius ANGHEL 31 Oct. 2019, 11:11 Campionat
Pe aceeași temă