Todea a rămas cu un gust amar după înfrângerea UTA-ei la Călărași. „Mai deranjante au fost atitudinea și felul gazdelor de a se comporta, cu totul diferit față de Chindia sau Hermannstadt”

Marius ANGHEL 01 Apr. 2018, 17:32 Campionat

Invincibilitatea UTA-ei cu Ionuț Popa ca director tehnic s-a risipit astăzi, pe terenul liderului Dunărea Călărași, echipă pe care arădenii o învingeau în urmă cu un an și jumătate la barajul pentru promovare. „Bătrâna Doamnă” a cedat cu 1-2 la Călărași, într-un meci în care a irosit un penalty și a avut și un eliminat, e drept, la ultima fază a jocului.

Trupei lui Dan Alexa i-a ieșit exact ceea ce și-a propus, să se răzbune printr-o nouă victorie, să îi producă prima înfrângere lui Ionuț Popa și să mențină UTA aproape de locurile retrogradabile. Valentin Alexandru (11) a deschis scorul în derby-ul urmărit de puțină lume din tribune, Cătălin Hlistei a ratat apoi un penalty în minutul 35, ca mai apoi Ciprian Rus (44) să majoreze scorul împotriva fostei sale echipe. Pe final, Marius Curtuiuș (75) a redus din diferență, însă cum călărășenii și-au petrecut ultimul sfert de oră mai mult pe jos, UTA nu a mai putut egala. La ultima fază a jocului, impresionat de o cădere teatrală, arbitrul i-a acordat și al doilea cartonaș galben lui Cătălin Hlistei, eliminându-l.

La finalul jocului, antrenorul principal al UTA-ei, Cristian Todea, a spus că echipa sa ar fi meritat un punct din această deplasare și a rămas cu un gust amar din cauza atitudiții gazdelor, care au tras de timp prin toate modurile posibile.

„După cum s-a desfășurat jocul, puteam obține un rezultat bun. Am avut mai multe ocazii, penalty ratat, bară, puteam reuși să venim acasă cel puțin cu un punct. Mai deranjante au fost atitudinea și felul gazdelor de a se comporta, în ultimele minute nu mai erau copii de mingi sau aruncau mingile în teren, ceva cu totul diferit față de ce am văzut la Chindia sau Hermannstadt, contracandidatele Călărașiului la promovare. Ne interesează mai puțin acest lucru, dar am rămas cu un gust amar. Din păcate, și noi am avut puțin prea mult respect față de ei, având în vedere că sunt pe primul loc. Au fost unele momente în care n-am crezut că putem obține ceva și nici n-am obținut. După ocazii, puteam… Asta este, acum ne gândim la următorul meci”, a comentat Cristian Todea, citat de site-ul UTA-ei.

Rămasă cu 31 de puncte, UTA cade pe locul 12 la finalul etapei a 27-a, iar în etapa următoare va sta și va câștiga la „masa verde”, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe Olimpia. Următorul joc îl are acasă, cu sportul Snagov, pe 12 aprilie.

Foto: Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 01 Apr. 2018, 17:32 Campionat
Pe aceeași temă