„Țânțarul” a ieșit câștigător în fața „Țăranului”! FC Brașov s-a dezlănțuit cu Dunărea după ce a profitat de o eliminare

Marius ANGHEL 29 Aug. 2016, 13:31 Campionat

FC Brașov s-a impus cu 3-0, duminică, în fața celor de la Dunărea Călărași și a urcat pe locul trei în Liga a 2-a.

Emoții pentru brașoveni au fost doar în prima repriză, atunci când jocul a scârțâit serios, iar Cornel Țălnar a fost de-a dreptul scos din sărite de evoluția jucătorilor săi. Băgați în ședință la pauză, dar și eliminarea rapidă a lui Vali Balint pentru două cartonașe galbene au facilitat misiunea brașovenilor. Țălnar a mutat cu Istrati lângă Sburlea, care până atunci fusese stingher în atac. Mijlocașii laterali, „gemenii” Răsdan și Manole, au prins curaj și au făcut ravagii pe benzi, Iulian Popa a recuperat mingi și a ordonat jocul la mijlocul terenului, iar Sburlea și Istrati au semănat panică mai la fiecare fază în careul oaspeților.

Golul a venit logic, după o fază lucrată de Sburlea, care l-a servit ideal pe Manole, iar ultimul l-a executat cu sânge rece pe portarul Cezar Lungu. Au urmat ocazii pe bandă rulantă, cu Răsdan și Istrati, însă desprinderea a venit târziu, abia în minutul 85, în urma unui contraatac rapid, pe axa Iulian Popa – Sburlea – Istrati, ultimul a șutat din zece metri, Lungu a respins în față, iar Sburlea a îndeplinit o simplă formalitate.

În prelungirile meciului, Manole a reușit dubla cu un gol fabulos, șut de la colțul careului direct în viclul porții!

Cu zece puncte acumulate în patru meciuri, FC Brașov a urcat pe locul trei, iar etapa viitoare, „stegarii” vor juca duminică, de la ora 12.30, la Ștefănești, cu Unirea Tărlungeni.

Lumini și umbre

La final, Cornel Țălnar a recunoscut problemele din prima repriză, apoi și-a felicitat elevii pentru jocul prestat în partea secundă. „Este adevărat că am avut și puțină șansă. Am profitat și de eliminarea lui Vali Balint. Prima repriză a fost echilibrată, am stat foarte prost în teren, în special prin poziționarea celor doi mijlocași ofensivi Iulian Popa și Grigorie. În repriza secundă, când cei doi au coborât mai mult, am închis bine culoarele, iar oaspeții nu și-au mai creat ocazii. După eliminarea lui Balint, am introdus un al doilea atacant și am riscat totul pe cartea atacului, astfel că au venit și ocaziile. După aspectul jocului în partea secundă cred că scorul putea fi lejer 6 sau 7 la zero. Chiar am discutat cu Manole înaintea jocului și i-am spus că dacă și la acest joc va face figurație, așa cum a făcut la primele meciuri, îl trimit pachet la Dinamo. Îmi felicit jucătorii, pentru faptul că au crezut în ei, dar mai este mult de muncă, pentru că e clar, relațiile de joc nu sunt așa cum trebuie”, a spus Țălnar.

Mihalcea și arbitrajele Brașovului

De partea cealaltă, Adrian Mihalcea a spus că până la eliminarea lui Balint, echipa sa a dominat jocul. „Țăranul” a lansat câteva săgeți în legătură cu arbitrajele de care a avut parte FC Brașov în primele etape. „Echilibrul meciului s-a rupt la acel cartonaș roșu. Am încercat să punem presiune, să egalăm, dar am arătat ca o echipă mică, care a jucat cu teamă. Cât timp am fost 11 contra 11, noi am dominat jocul. De arbitraj ce pot spune. Când un mijlocaș de-al meu primește un cot în față, iar arbitrul nu dă nici măcar cartonaș galben, așa și eu pot spune că Vali Balint nu merita al doilea cartonaș galben. Asta, așa dacă vrei să arbitrezi cu aceeași unitate de măsură. Totuși, nu arbitrul ne-a pierdut astăzi meciul, dar a rupt echilibrul. Sincer, nu aș vrea să jignesc Brașovul, dar am văzut o echipă modestă în exprimare, chiar dacă au jucători de valoare cum poate nu au echipe din subsolul Ligii 1. Și încă ceva, aș vrea și eu să joc în superioritate numerică și să beneficiez de două penaltiuri, așa cum a avut Brașovul în două meciuri din acest start de sezon. Au trecut patru etape și noi suntem mai aproape de retrogradare. Este o diferență enormă față de ce a fost sezonul trecut. Au plecat destui jucători, au venit alții, nu avem omogenitate… Se întâmplă ceva, poate unii nu au valoare, alții sunt în urmă cu pregătirea fizică. Totuși, eu nu dezarmez. Cu Țălnar a fost întâlnire plăcută, mi-aș fi dorit tare mult să fiu eu cel bucuros la finalul meciului. Din păcate pentru mine, el a câștigat…”, a spus Mihalcea.

FC BRAȘOV – DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI 3-0
L. Manole ”62, ”90+4, Sburlea ”85

Fl. Iacob – Vagner (H. Popa ’83), I. Șerban, Poverlovici (cpt.)(Istrati ’61), Ct. Stan – P. Iacob – L. Manole, I. Popa – Șt. Grigorie (Vl. Munteanu ’74), Fl. Răsdan – Sburlea
Rezerve neutilizate: K. Ignat – D. Ciobanu, R. Răducan, Săftescu
Antrenor: Cornel Țălnar

C. Lungu – Țenea, Bg. Panait (cpt.), D. Barna, Sil. Ilie – P. Radu (Mareș ’66), Ciocâlteu (M. Ștefan ’69) – Ibrian, Kanda, Licu (Dincă ’74) – Val. Balint
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Sil. Matei, Ov. Popescu, V. Petre
Antrenor: Adrian Mihalcea
Eliminat: Val. Balint ’53 (cumul de cartonașe galbene)

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 29 Aug. 2016, 13:31 Campionat
Pe aceeași temă