SURPRIZĂ‚ Millenium Giarmata a fost invitată în Liga a II-a

Mihai Andries 29 Jul. 2013, 20:06 Campionat
SURPRIZĂ‚** Millenium Giarmata a fost invitată în Liga a II-a

Banatul ar putea avea până la urmă două divizionare secunde în noul sezon al Ligii a II-a. După Reșița, care va evolua pe locul Damilei, micuța grupare din nordul Timișoaei – Millenium Giarmata (locul 3, C4), are șansa să urce un eșalon!

Totul vine pe seama haosului din fotbalul românesc. Din nou, unele echipe care și-au câștigat dreptul pe teren nu pot să participe la competiție din cauze financiare. Giarmata, care a primit un wild card de la FRF pentru a evolua în Liga a III-a, și-a văzut de treabă și poate acum să urce în eșalonul secund deși a încheiat sezonul pe locul 3, la egalitate cu AFCM Reșița. Clasată pe locul 2 în C4, Jiul Rovinari se pare că a refuzat invitația FRF. În timp ce cărășenii vor beneficia de un loc în B prin Damila Măciuca.

În schimb, Millenium Giarmata e dornică de o participare în Liga a II-a și va afla peste o săptămână dacă va lua loc în B2.

„Am făcut o cerere pentru ocuparea unui loc vacant. Conform regulamentului a fost invitată echipa de pe locul 2, dar aceasta nu a vrut să participe. Oricum noi voiam să tragem la promovare. Șansele sunt mari să primim un răspuns pozitiv”, a declarat antrenorul timișenilor Călin Cojocaru, pentru BanatSport.ro.

Revine Georgică Cornu?

„Milenarii” și-au anulat cantonamentul de la Moneasa din acest an după eșecul de la Arad, cu Gloria, scor 0-3, și s-au pregătit la baza proprie pentru că urmează să întâlnească miercuri pe Ripensia, în Cupa României.

Călin Cojocaru spune că în cazul unui răspuns pozitiv din partea FRF echipa sa nu va suferi modificări substanțiale. Până acum Giarmata s-a întărit cu jucători precum Victor Gârlea (ACS Poli), Elvis Dârvaru (ex-Mureșul Deva) și Palkovacs (ex-Flacăra), dar a și suferit pierderi notabile, Hecsko și Szalkai au plecat iar Țurcaș s-a retras.

„Sincer mă bazez tot pe acești tineri, îmi place grupul, prefer o echipă decât câteva individualități. Am o echipă omogenă. Noi ne pregătim pentru a juca fotbal indiferent de divizie, nu mai sunt așa mari diferențe de cerințe între Liga a III-a și a II-a” a declarat Călin Cojocaru, antrenor Millenium Giarmata

Deși în retur au existat ceva probleme cu banii pe arena „Nicu Moraru”, tehnicianul echipei e convins că clubul poate face față și financiar în Liga a II-a: „Domnul primar și cei care ne conduc sunt pregătiți, nu mergem să bifăm două etape și să ne retragem. Noi nu am avut probleme organizatorice, ci doar întârzieri salariale, pe care jucătorii le-au înțeles. Ne-am bucura dacă ar veni domnul Cornu sau alți investitori lângă echipă”.

Georgică Cornu a mai investit la Giarmata în urmă cu trei sezoane dar ambițiile omului de afaceri nu s-au concretizat cu o promovare iar încet încet acesta nu s-a mai implicat la alb-albaștrii.

În ultimul test Giarmata a învins sâmbătă divizionara a patra Arsenal Flacăra Făget cu 3-0 (goluri Palkovacs, Bungău și Dârvaru). După jocul cu „Ripi” din Cupă Millenium va evolua cu CFR Timișoara pe terenul acesteia.

 

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Mihai Andries 29 Jul. 2013, 20:06 Campionat
Pe aceeași temă