„Suntem triști că plecăm la Suceava cu mâna goală”. Foresta și-a pierdut pe Tineretului invincibilitatea sub conducerea lui Popovici

Marius ANGHEL 15 Oct. 2016, 16:12 Campionat

11 meciuri, atât a durat seria invincibilității Forestei de când a fost preluată de antrenorul Cristian Popovici. După nouă meciuri în campionat și două în Cupa României, perioadă în care echipa a remizat o singură dată, la Clinceni, în rest câștigând tot, gruparea suceveană a înregistrat vineri seară, pe stadionul Tineretului, prima înfrângere după o lungă perioadă. A fost 2-1 pentru FC Brașov, echipa invincibilă din acest sezon al Ligii 2, iar Popovici a trebuit să se declare înfrânt.

Foresta a început meciul cu FC Brașov, a deschis scorul prin Lucian Dumitriu încă din minutul 8, însă avantajul a rezistat doar două minute, fiindcă la faza următoare portarul Toma Niga l-a faultat în careu pe Laurențiu Manole și Ștefan Grigorie a egalat de la punctul cu var. Sucevenilor părea să le surâdă norocul atunci când Cătălin Stan a fost eliminat pentru un cot dat în plină figură lui Cerlincă, însă superioritatea numerică primită din minutul 25 nu i-a făcut deloc favoriți la câștigarea jocului. Cel puțin pe hârtie, deoarece teoretic erau. „Stegarii” au continuat să fie mai buni și cu un jucător mai puțin pe teren, li s-a refuzat un penalty în minutul 32, la hențul lui Masella, dar tot au înscris înainte de pauză prin Sergiu Istrati (43). În partea secundă, tot gazdele au fost mai periculoase, jucătorii lui Popovici nereușind deloc să își creeze ocazii periculoase la poarta lui Forin Iacob.

La finalul jocului, Cristian Popovici, antrenorul Forestei, era nemulțumit că se întoarce la Suceava fără niciun punct. „Suntem triști pentru că am sperat foarte mult să scoatem maxim din acest joc. Am deschis scorul foarte repede, la fel de repede am fost egalati, apoi am jucat 60 de minute în superioritate numeric, iar acesta este cel mai deranjant lucru, am primit gol având un om în plus, iar în partea secundă deși am jucat doar în 30 de metri ai Brașovului nu am reușit să marcăm. Îi felicit pentru cei de la Brașov, pentru că după eliminare s-au mobilizat la maxim și s-au apărat încrâncenat. Nu comentez declarațiile președintelui Dorin Goian, noi suntem triști că plecăm la Suceava cu mâna goală. Matei și Rusu sunt doi jucători foarte buni, marchează aproape meci de meci, probabil au prins o zi mai slabă”, a spus, citat de Monitorul Expres, Popovici.

Foresta pierde fără drept de apel în fața celor de la FC Brașov, o echipă despre care președintele Dorin Goian avea informații că se va da lovită înainte de joc și va cere federației să reprogrameze jocul, deoarece li se va îmbolnăvi brusc mai mulți jucători. Cu mai mulți suspendanți în lot, cu alții acuzând încă o intoxicație alimentară suferită în urmă cu o săptămână, cu un om în minus pe teren, FC Brașov s-a dovedit mai bună decât Foresta. Foștii „stegari” Marius Matei, Bogdan Rusu și Răzvan Avram au fost aproape inexistenți la revenirea pe Tineretului.

Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 15 Oct. 2016, 16:12 Campionat
Pe aceeași temă