„Suntem curați, poate și de aceea Dumnezeu ne ajută și am obținut puncte importante pe final.” Hadnagy explică faza controversată a golului victoriei de la Clinceni

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Mar. 2017, 17:17 Actualizat: 13 Mar. 2017, 18:26 Campionat
„Suntem curați, poate și de aceea Dumnezeu ne ajută și am obținut puncte importante pe final.”  Hadnagy explică faza controversată a golului victoriei de la Clinceni

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și-a consolidat a treia poziție în clasamentul Ligii 2, loc care duce la barajul pentru promovare, după o victorie controversată înregistrată duminică, la Clinceni, cu Academica. Echipa covăsneană a trecut cu 2-1 de ilfoveni, însă golul care a adus cele trei puncte a venit în urma unei faze în care senegalezul Issa Thiaw l-a faultat clar pe Alexandru Lazăr și apoi i-a pasat decisiv lui Attila Hadnagy, care a înscris după ce a pornit dintr-o poziție de offside. Acțiunea s-a petrecut în minutul 84, atunci când jocul se îndrepta către un rezultat de egalitate.

Prima repriză a fost controlată autoritar de jucătorii lui Valentin Suciu, însă deschiderea scorului a picat târziu, în minutul 43, cu puțin înainte de pauză. Golul, înscris tot de Attila Hadnagy, a stârnit alte controverse, deoarece persoanele prezente la joc au contestat poziția lui Daniel Ene la pasa lui Dragoș Huiban. Ene l-a angajat apoi pe Răzvan Greu în flancul drept, iar acesta i-a trimis lui Handagy, care a îndeplinit o simplă formalitate pe lângă Matache.

În partea a doua a jocului, Academica s-a prezentat total schimbată, a preluat inițiativa, și-a presat încontinuu adversarul și a reușit să egaleze în minutul 68, prin Marius Coman.

Greșelile arbitrilor au contribuit și ele la victoria celor de la Sepsi, astfel că adversarele la lupta pentru promovare nu au rămas impasibile.

Căpitanulul clubului din Sfântu Gheorghe, Attila Hadnagy, spune că echipa sa nu are nicio implicare în jocurile de culise, considerând că își dispută meciurile fără presiune, spre deosebire de UTA sau FC Brașov. „Am meritat pe deplin să câștigăm la Clinceni. Am făcut o primă repriză foarte bună, am condus cu 1-0, iar în prima parte a reprizei secunde am intrat mai moi pe teren, dar și așa am avut câteva situații de a înscrie. Am fost egalați, dar am crezut până la final că putem obține victoria. La faza golului victoriei, cred că Lazăr s-a oprit mult prea ușor. Ce influență să avem noi la arbitraje? Vă spun sincer că suntem curați, poate și de aceea Dumnezeu ne ajută și am obținut puncte importante pe finalul jocurilor. Chiar nu cred în jocuri de culise. Noi jucăm fără presiune și poate acest lucru este un avantaj față de UTA și FC Brașov”, a spus Hadnagy pentru Monitorul Expres.

Sepsi OSK a rămas pe locul 3 după această victorie, fiind în continuare la un punct în spatele UTA-ei, care are însă un meci mai mult disputat, și la șapte de liderul Juventus București.

„Ne bucurăm foarte mult c-am reușit să acumulăm iar trei puncte, a fost un joc foarte dificil, dar eram pregătiți. Pot să spun că ne-am îngreunat noi singuri situația la jocul de astăzi, puteam să tranșăm jocul mult mai repede, dar așa e la fotbal, și adversarul își dorește să câștige… Ne bucurăm foarte mult că astăzi am reușit să câștigăm noi!”, a spus, citat de stiri.covasnamedia.ro, antrenorul Valentin Suciu.

Etapa viitoare, Sepsi OSK va juca sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare, cu liderul Juventus București.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: IlfovSport

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Mar. 2017, 17:17 Actualizat: 13 Mar. 2017, 18:26 Campionat
Pe aceeași temă