Sucevenii au izbucnit după ce Juventus i-a învins în prelungiri, dintr-un penalty, sub privirile lui Burleanu. Acuzații dure pentru arbitrul care a distrus-o și pe Dinamo

Marius ANGHEL 21 Nov. 2016, 14:49 Campionat

Foresta Suceava își continuă seria înfrângerilor pe linie și după desfășurarea etapei a 17-a a Ligii 2. Echipa pregătită de Cristian Popovici a pierdut în prelungiri, scor 1-2, jocul cu liderul Juventus București, dintr-un penalty contestat de gazde, dar și după ce a evoluat în inferioritate numerică 70 de minute. Sub privirile lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, arbitrul Lucian Rusandu (din Sfântu Gheorghe), delegat pentru prima dată după dezastrul pe care l-a făcut la jocul din Liga 1 dintre FC Botoșani și Dinamo (desfășurat pe 1 octombrie), a încins spiritele atât în rândul jucătorilor, antrenorilor, cât și spectatorilor.

După ce Florin Cazan a luat prin surprindere pe toată lumea cu golul său din secunda 53, spiritele s-au încins pentru prima dată în jocul de la Suceava încă din minutul 6. Mihălăchioae e luat pe sus de Stoenac chiar sub privirile asistentului, însă mijlocașul liderului nu primește nici măcar cartonașul galben, arbitrul dictând doar aut, în timp ce fundașul Forestei nu mai poate continua jocul și este transportat cu ambulanța la spital.

Sub tonul huiduielilor spectatorilor adresate către președintele FRF aflat în tribuna oficială alături de Gheorghe Chivorchian, președintele Juventusului, Dănilă (13) reia ciudat, din voleu, din 8 metri, o minge centrată de pe stânga de Semeghin și înscrie în plasa colțului lung. Jocul parea să se echilibreze, însă liniștea care începuse să se așterne atât în teren cât și pe gazon este ruptă de decizia mult prea drastică a centralului Rusandu, care vede sânge în gura lui Stoenac după un duel aerian bărbătesc cu Marius Matei și îl elimină pe sucevean. Căpitanul Semeghin e plin de furie, caută orice contact cu adversarii, intră pe sub brațele lor pentru a se lovi de ei și protestează la orice decizie a arbitrului. Spectatorii sunt în ton și îl huiduie pe Rusandu și își reamintesc că în tribună se află și Burleanu, căruia îi scandează demisia.

Parcă în compensație, Rusandu îi dă galben lui Chipirliu (44) după ce acesta cade în șase metri (foto mic 1), faultat din spate de Daniel Lung, iar pe margine antrenorul Oprița gesticulează și el nervos.

În partea a doua, în ciuda superiorității oaspeților, jocul se desfășoară destul de echilibrat. Cu toate aceste, sucevenii se consideră în continuare dezavantajați și continuă să protesteze la aproape orice decizie a centralului. Spectatorii strigă în dese rânduri „Hoți! Hoți!”, iar stadionul explodează în prelungiri, atunci când Buhăescu pică destul de lejer după un duel cu Masella și se dictează penalty. Chipirliu (90+2) transformă cu siguranță și Juventus ia trei puncte nesperate.

După fluierul final, Lucian Rusandu este înconjurat de jucătorii Forestei și doar intervenția oamenilor de ordine face ca arbitrul să iasă nepedepsit de pe gazon.

Popovici: „Juventus a fost foarte avantajată în acest meci. Chipirliu chiar făcea misto de jucătorii noștri”

Cristi Popovici a ramas cu un gust amar dupa infrangerea cu Juventus, fiind de parere ca Foresta a fost privata de un punct de catre centralul Lucian Rusandru.

„Avem un gust amar după acest meci. Toți jucătorii au arătat o atitudine extraordinară pe care vreau să o văd și de acum încolo la echipa noastră. Ideea era să nu pierdem. Era un punct important pentru moral, dar, din păcate, a trebuit să ne recunoaștem până la urmă învinși.

Consider că oaspeții de la Juventus au fost foarte avantajați în acest meci. Când am prins puțin aripi, când jocul era echilibrat, pentru că nu putem spune că Juventus ne-a călărit cât s-a jucat 11 la 11, a venit acea eliminare. În privința penalty-ului, din unghiul în care mă aflam, consider că a fost acordat prea ușor. Chipirliu chiar făcea misto de jucătorii noștri. Spunea: >”, a declarat la conferința de presă, citat de gazetasv.ro, antrenorul Forestei, Cristian Popovici.

Popovici: „Dacă te duci și te rățoiești, mai rău faci. Rămâi și mai păgubit”

Popovici și-a continuat apoi șirut de nemulțumiri despre arbitraj: „Pe lângă acea eliminare a lui Matei și penalty-ul din prelungiri, ambele ușor acordate, Mihalăchioae a ieșit accidentat grav și nici măcar nu am primit un fault de complezență. În plus, puteam să primim liniștit trei-patru fauturi în terenul lor, dar au evitat să le acorde pentru a nu merge cu jucătorii noștri înalți în careul advers. Meciul a trecut, lumea uită, arbitrii uită și ei ce-au făcut aici, Juventus și-a mai adăugat trei puncte în clasament, iar noi rămânem cu regretul că am pierdut.

Nu avem ce face, arbitrii sunt suverani pe teren, ei conduc, iar dacă te duci și te rățoiești, mai rău faci. Rămâi și mai păgubit. Problema e că se întâmplă foarte des la unele echipe. La o adiere de vânt, mingea e pusă direct pe var. Orice contact între jucătorii noștri și ai lor era fault pentru adversar. E clar că te ține în proprii 20-25 de metri, până se ivește un semicontact și îți pune mingea pe var și astfel ai pierdut un meci.

Se pare că nu s-a schimbat nimic în 20 de ani, deși sunt Adunări Generale în care se votează schimbări în CCA. Am înțeles că e primul meci al domnului Rusandru după ce a făcut la Botoșani, când a dat penalty pentru gazde deși a fost fault în atac. Sunt oameni, greșesc și ei, dar prea se întâmplă într-o singură direcție. Te doare, pentru că și noi muncim la fel cum muncesc și cei de la Juventus. Ne antrenăm fie că-i cald, fie că-i ger, iar dintr-un fluier s-a năruit totul”, a mai spus Popovici.

Oprița: „Foresta a jucat în 10 oameni și ne gândeam că va fi mai ușor”

Daniel Oprița, antrenorul echipei Juventus București, s-a arătat mulțumit de victoria cu Foresta și se aștepta la o descătușase mai rapidă după ce sucevenii au rămas în inferioritate.

„Ne așteptam la un meci dificil la Suceava, pe un teren greu, dar cred că puteam să rezolvăm meciul din prima repriză, când am avut mai multe ocazii. Foresta a jucat în 10 oameni și ne gândeam că va fi mai ușor, dar echipa gazdă nu s-a mai axat pe atac, a vrut să țină de rezultat și a închis bine culoarele, iar noi n-am fost lucizi și deși am dominat a doua repriză nu ne-am creeat ocazii mari. Până la urmă sunt mulțumit de rezultat, dar nu trebuia să ajungem să câștigăm în ultimul minut”, a declarat, citat de monitorulsv.ro, Oprița.

FORESTA SUCEAVA – JUVENTUS BUCUREȘTI 1-2
Dănilă 13′ / Fl. Cazan 1′, Chipirliu 90+2′ – pen.

Hînțăscu – Mihălăchioae (D. Bălan 9′), Masella, D. Lung, Semeghin (cpt.) – Dănilă (Strugariu 71′), Cerlincă (A. Mutu 89′), Drugă, Vl. Stănescu – Dumitriu, M. Matei
Rezerve neutilizate: Niga – Căinari, Rz. Avram, Bg. Rusu
Antrenor: Cristian Popovici
Eliminat: Marius Matei 23′ (roșu direct)

R. Stoian – Beța, Morariu, Wallace, Val. Dima (Carabela 65′) – Bărbulescu (cpt.), Băjenaru – Fl. Cazan (Bustea 69′), Chipirliu, Stoenac (Buhăescu 74′) – Dr. Florea
Rezerve neutilizate: Brie – Al. Nica, Al. Vasile, Arsu
Antrenor: Daniel Oprița

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Codrin ANTON

Marius ANGHEL 21 Nov. 2016, 14:49 Campionat
Pe aceeași temă