„Știu ce înseamnă un campionat, știu ce înseamnă să promovezi”. Falub îndeamnă la calm după ce UTA s-a îndepăratat serios de primele locuri

Marius ANGHEL 18 Sep. 2017, 17:54 Campionat

Dan Alexa a fost euforic la conferința de presă de după meciul ce, în opinia sa, a scos-o definitiv pe UTA din cursa pentru promovarea în Liga 1, înfrângerea de sâmbătă, de pe teren propriu, scor 0-1, cu Dunărea Călărași. A recunoscut că a mințit când i-a dat indisponibili pe Tomozei, Drăghiceanu și Kanda, apoi a dedicat galeriei lui Poli succesul de la Șiria.

Chiar dacă, momentan, cuvintele sale nu-și prea găsesc acoperire în fapte, Adrian Falub nu o dă pe „Bătrâna Doamnă” ieșită din cursa pentru un loc în elită. După 8 etape desfășurate în Liga 2, echipa arădeană are doar 9 puncte și a ajuns pe locul 13, la doar două puncte peste Olimpia Satu Mare, echipă aflată pe ultima poziție retrogradabilă. Liderul AFC Hermanstadt are cu 12 puncte mai mult decât arădenii.

„Dacă Alexa spune asta, poate unii îl cred, dar eu nu. Aș vrea să fim calmi, eu știu ce înseamnă un campionat, știu ce înseamnă să promovezi. O să spun eu când vom fi ieșiți din această luptă, deocamdată ne gândim doar la următorul meci. Nu trebuie să ne uităm nici sub noi, nici peste noi, ci doar la noi. În situația în care suntem acum trebuie să ne agățăm de orice ocazie pe care o avem și să fim la o distanță mică de primele locuri până în iarnă, pentru a păstra vii speranțele. Apoi, ne putem regăsi reparând lucrurile la nivel de lot”, a afirmat „principalul” arădenilor.

Falub a lăsat să se înțeleagă că ar putea insista pentru venirea unui atacant chiar săptămâna viitoare. „Nu trebuie să fi mare specialist să vezi că nu avem un al doilea atacant și nici alte soluții ofensive. Dar, lucrul acesta e foarte greu de modificat, fiindcă nu sunt prea mulți jucători buni liberi de contract. Lucrurile acestea trebuiau făcute în vară, nu acum. Acum e cam târziu să aduci niște jucători de valoare, dar, totuși, vom încerca să găsim pe cineva poate chiar săptămâna viitoare.  Nu pot spune că am avut ocazii foarte mari, dar au fost situații, pe care – poate – cu un atacant în plus pe teren le-am fi fructificat. Am avut câteva centrări de la Burlă, în prima repriză, apoi de la Buleică, după pauză, dar nu am avut un atacant în plus în careu. Sperăm ca în această săptămână să transferăm un vârf, să vedem ce găsim”, a adăugat Adrian Falub.

În etapa următoare, UTA joacă sâmbătă, de la ora 12:00, la Satu Mare, cu Olimpia.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 18 Sep. 2017, 17:54 Campionat
Pe aceeași temă