Ștefan Blănaru și-a explicat gesturile făcute la bucuria de după primul gol marcat pentru Petrolul. Mesajul pentru „adevărații suporteri ai echipei”

Marius ANGHEL 25 Feb. 2020, 14:58 Campionat

Primul meci oficial din 2020 i-a adus echipei Petrolul o victorie cu 2-0 cu Dunărea Călărași, pe teren propriu, dar și doi noi marcatori în acest sezon. Pentru prima dată de când au fost aduși la clubul ploieștean, Gabriel Deac (24 de ani) și Ștefan Blănaru (31 de ani) au înscris și au contribuit decisiv la obținerea unei victorii de către formația cu care își doresc să promoveze în Liga 1.

Cu Dunărea, mijlocașul adus de la FC Voluntari, Gabriel Deac, a înscris în minutul 16 cu o lovitură de cap trimisă din 5 metri sub transversală, pentru ca atacantul Ștefan Blănaru, adus de la FC Hermannstadt, să puncteze în minutul 66 cu un șut din 7 metri.

Ambii jucători s-au aflat la primele lor goluri oficiale în tricoul Petrolului, însă gesturile făcute de Ștefan Blănaru după reușita sa a stârnit o serie de comentarii, reproșuri la adresa sa, în special din partea suporterilor. Atacantul a avut un altfel de mod de a se bucura. S-a îndreptat către colțul terenului cu degetul la gură, făcând semne contestatarilor săi să tacă.

Blănaru a fost înlocuit 11 minute mai târziu de Hamza Younes, însă publicul prezent la stadion n-a avut nimic să-i reproșeze, aplaudându-l la ieșirea de pe teren. Totuși, gestul jucătorului originar din Șag / Timiș a stârnit o serie de critici la adresa sa pe rețelele sociale.

Jucătorul care are nouă meciuri pentru Petrolul, 410 minute strânse în total pe teren, și un gol, a explicat prin intermediul site-ului oficial al echipei ploieștene ce a vrut să transmită prin gestul care a dat, ulterior, naștere mai multor interpretări.

„Vreau să fac, de la bun început, precizarea că nu am avut absolut deloc în intenție să jignesc pe cineva prin gestul meu. Îmi cer scuze dacă s-a considerat că m-am manifestat într-un mod nepotrivit și îi asigur de întregul meu respect pe adevărații suporteri ai acestei echipe, pe cei care ne-au susținut meci de meci, și la bine și la rău. Am fost foarte bucuros pentru că am reușit să înscriu primul meu gol în campionat și sper să urmeze cât mai multe! Un club ca Petrolul trebuie să fie în Liga 1 și îmi doresc enorm ca, la finalul sezonului, să ne bucurăm cu toții pentru promovare!”, a precizat Ștefan Blănaru.

„Sunt câțiva așa-ziși suporteri care mai mult stau în spatele tastaturii, ne înjură și ei cred că sunt adevărații suporteri ai acestei echipe. Adevărații suporteri sunt cei care vin meci de meci acasă. Nu trebuie neapărat să bați 5-0, importantă este victoria. Și la orice pas înapoi sau o preluare greșită sunt câțiva băieți care te înjură și nu cred că face bine nimănui”, spunea Ștefan Blănaru la finalul meciului cu Dunărea Călărași.

Blănaru se poate revanșa în fața suporterilor cu un nou gol în următorul meci, cu Farul, programat sâmbătă, de la ora 13:00, tot pe „Ilie Oană”. Petrolul ocupă locul 5, cu 34 de puncte.

Rezumatul meciului Petrolul – Dunărea Călărași 2-0:

Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ / Sport Pictures

Marius ANGHEL 25 Feb. 2020, 14:58 Campionat
Pe aceeași temă