„Situația mă depășește în totalitate. Nu văd ieșirea”. Andone nu știe cum să mai scoată Olimpia din pasa neagră în lipsa ajutorului promis de autoritățile locale

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 May. 2017, 10:51 Campionat

Cu înfrângerea înregistrată în această etapă la Balotești, 0-1, Olimpia Satu Mare și-a adâncit și mai mult perioada neagră prin care trece. A ajuns la nouă meciuri consecutive susținute pe teren în care nu a câștigat, perioadă în care a acumulat doar două puncte, din remizele cu Luceafărul și ASU Poli. Trupa prezidată de Attila Karda a rămas pe locul 8 în clasament, ajutată și de înfrângerea incredibilă suferită de Dunărea Călărași la Timișoara, 1-4, după ce avea 1-0 și om în plus pe teren.

La Balotești, Olimpia a pierdut în ciuda faptului că a jucat mai bine. A ratat deschiderea scorului în primele minute prin Vasile Pop (8) și Iulian Roșu (19), însă a primit gol la chiar întâia acțiune la poarta lui Dascălu. Eugen Nica (22) l-a învins pe tânărul goalkeeper al sătmărenilor cu o lovitură de cap la colțul lung. În repriza secundă, schimbările efectuate destul de repede de Bogdan Andone, în speranța că echipa sa va primi un suflu nou, nu au contat, iar Olimpia nu și-a creat nicio situație de gol. Însă, în schimb, mai putea primi unul. Lucian Ion (57) a ratat ținta cu o lovitură de cap din 6 metri, iar meciul s-a încheiat cu o victorie la limită a ilfovenilor.

După joc, antrenorul Bogdan Andone a declarat la radio Sport Total FM că e depășit de situația în care se află Olimpia și că nu vede o ieșire. „Nu am prea multe de spus despre această situația, nici nu vreau să comentez aspectele și detaliile care au dus aici. În momentul de față, situația mă depășește în totalitate. Nu văd ieșirea. Din păcate, problemele din fotbalul românesc sunt mari. În afară de Gigi Becali, care chiar inveștește, și Gigă Hagi, care se implică, nu știu ce echipe investesc în fotbal”, a declarat Andone.

Antrenorul nu ia în calcul în acest moment o despărțire de echipa sătmăreană și așteaptă finalul sezonului pentru a observa în ce direcție se va îndrepta Olimpia.

„După un an de muncă, nu pot să îi las pe jucători. O să închei sezonul cu ei și, apoi, voi începe discuțiile pentru următorul sezon. Au fost momente în acest sezon, când am făcut niște investiții pentru a-i scoate pe băieți din această pasă. Din păcate, acea lipsă de neîncredere și problemele care sunt și-au pus amprenta, nu am reușit să înscriem și să ne facem jocurile ușoare. Avem restanțe din ianuarie, practic patru luni de zile. Cei care au prins și sezonul trecut, și sunt majoritari în echipă, mai au două luni restanțe și din sezonul trecut”, a mai spus Bogdan Andone în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu”.

Olimpia Satu Mare se află pe locul 8 după desfășurarea etapei a 33-a a Ligii 2, în 30 de meciuri obținând 45 de puncte. În ultimele cinci etape rămase din acest sezon, Olimpia mai are de jucat doar cu Chindia (d), Foresta (d), Brăila (a), în ultima rundă. În etapa a 34 stă, iar în a 36-a va câștiga la „masa verde”, fiindcă ar fi trebuit să o întâlnească pe CSM Râmnicu Vâlcea.

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 May. 2017, 10:51 Campionat
Pe aceeași temă