Sibiul ia tot! Hermannstadt încheie turul pe primul loc în Liga 2 și dă și golgheterul campionatului. „A fost un vis să fim aici și suntem bucuroși că am reușit”

Marius ANGHEL 25 Nov. 2017, 19:51 Campionat

AFC Hermannstadt a câștigat, astăzi, cu scorul de 2-0 meciul disputat pe stadionul Municipal din Sibiu în compania formației Sportul Snagov, contând pentru etapa a 19-a a Ligii 2, ultima a turului. În urma acestui rezultat, echipa lui Alexandru Pelici a acumulat 44 de puncte și s-a menținut pe primul loc, păstrând avansul de un punct față de Dunărea Călărași.

Sibienii au deschis scorul în minutul 25, prin căpitanul Răzvan Dâlbea, și l-au majorat după pauză, în minutul 62, prin Bogdan Rusu, irosind între aceste două reușite și alte ocazii de a înscrie și de a câștiga la o diferență mai mare de scor. Însă emoții în privința victoriei nu au fost, ilfovenii ajungând rar la poarta lui Căbuz. 

Iar pe lângă victoria ce a menținut-o pe primul loc la final de tur, AFC Hermannstadt a mai bifat o realizare în această primă parte a sezonului. Cu golul reușit cu Sportul, atacantul Bogdan Rusu a ajuns la cota 12 și s-a detașat în fruntea clasamentului golgheterilor Ligii 2.

„A fost un meci destul de greu, ținând cont de starea terenului, că era plin de nisip. Știam că echipa adversă se apără destul de mult și trebuia să dăm tot ce putem ca să înscriem. Dar a fost câte de cât ok, ne-a ajutat. Sunt fericit aici la Sibiu, mă bucur că am reușit să înscriu atâtea goluri și vreau să ajut echipa în continuare, să marchez meci de meci. Știam că dacă dau gol o să fiu pe primul loc ca și golgheter, e bine că ne-am distanțat la două goluri și am câștigat”, a spus, la final de meci, Rusu.

„La începutul campionatul a fost un vis să fim aici și suntem bucuroși că am reușit să ne îndeplinim obiectivul până la jumătatea sezonului. Important este însă să fim la final pe primul loc. Este totuși îmbucurător că am făcut atât de multe puncte. Sincer, la început, obiectivul meu a fost de 42 de puncte pentru a fi pe primul loc. Iată că am făcut mai multe, 44, și suntem acolo unde am sperat”, a declarat și Răzvan Dâlbea, celălalt marcator al zilei pentru Hermannstadt.

Joi, 30 noiembrie, AFC Hermannstadt joacă, tot pe stadionul Municipal, cu Juventus București, în optimile de finală ale Cupei României. Partida va avea loc de la ora 14:00. Apoi duminică, 3 decembrie, sibienii evoluează la Balotești, cu echipa locală, în prima etapă a returului.

Foto și video: fb FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 25 Nov. 2017, 19:51 Campionat
Pe aceeași temă