Și învingătorul, și învinsul, fericiți! Pelici va face o analiză la rece la Ripensia: „Au înțeles că eu nu sunt un salvator” | Lupuț are deja pregătită lista cu achiziții pentru Moș Sarcină

Marius ANGHEL 09 Dec. 2018, 14:28 Campionat

Ripensia s-a impus cu 2-0 în fața Luceafărului, sâmbătă, în etapa a 21-a, după un meci interesant. La final, ambii antrenori au fost mulțumiți de prestația elevilor lor. Pelici și-a gratulat elevii, dar a felicitat și adversarul. Dacă omologul timișorean nu s-a decis asupra permutărilor de lot, Cristian Lupuț i-a scris deja Moșului lista de transferuri pentru iarnă.

De altfel, Pelici spune că dacă Dumiter marca la ultima fază, scorul nu ar fi reflectat raportul de forțe din teren. „E foarte bine că atitudinea băieților e una pozitivă, una bună. Au înțeles că eu nu sunt un salvator, salvatorii sunt ei. Au arătat asta încet-încet. Îi felicit pentru tot ce au făcut în etapele acestea. Era important pentru noi să câștigăm cu echipele care se află în imediata apropiere a noastră în ceea ce privește clasamentul. Am făcut, cred eu, un joc bun și astăzi, chiar dacă în prima parte a fost un joc echilibrat. Până când a căzut primul gol și Luceafărul a avut o ocazie mare, prin care puteau să înscrie. Probail dacă ar fi putut să înscrie primii, ar fi fost mult mai greu pentru noi. A fost un teren de luptă. Dezavantajată e echipa care construiește, dar nu pot să spun că Luceafărul a venit să joace distructiv. Îi felicit pentru acest lucru, a ieșit la joc, a pasat. Probabil că posesia e acolo la jumătate, poate cu o ușoară posesie pentru ei. Dar după ce am marcat al doilea gol noi am avut ocaziile mari și scorul putea fi mult mai mare, dar nu cred că era meritat”, a punctat „Pelicanul” despre meci.

Scenariul a decurs cum a anticipat antrenorul timișorenilor, care i-a odihnit pe Popovici și Mansour. „Am încercat să jucăm. Speram să reușim să dăm gol și atunci existau spații pentru plecările lui Popovici. Asta s-a și întâmplat în a doua repriză și mai ales după marcarea celui de-al doilea gol. Au apărut spații foarte, foarte mari de care puteau să profite și el și Dumiter. Știam că nu ne avantajează dacă jucăm combinativ, pentru că Popovici este un jucător de culoar, de spații. În ceea ce îl privește pe Mansi, l-am urmărit foarte bine cu atenția. A jucat trei meciuri titular de când am venit eu. Trei meciuri a avut și Bădăuță ca titular. Era normal să aibă șanse egale. Mă bucur că Bădăuță a înscris, îl felicit”, a mai spus Pelici.

Pelici nu și-a făcut încă planul de transferuri

Alexandru Pelici va face acum o analiză a lotului și va stabili cine pleacă și cine rămâne la echipa în roșu și galben. „Urmează o analiză la rece a tuturor, cât se poate de calculată. Vom discuta și în ceea ce privește viitorul imediat al acestei echipe, ceea ce se dorește. Nu pot să spun de acum dacă vor plecau sau vor veni jucători. Este important ca cei care rămân să fie motivați și să arate aceeași determinare ca în aceste șase jocuri”, a adăugat bănățeanul.

Lupuț i-a scris Moșului Sarcină

Antrenorul Luceafărului a fost mulțumit de cum au jucat elevii săi, cărora le reproșează neatenția la fazele fixe. „A fost un moment psihologic când am ratat noi în prima repriză, prin Paraschiv. Dacă reușeam să înscriem noi primii, eu zic că alta era soarta jocului. Dar acesta e fotbalul, a fost un joc frumos, de angajament, cu două echipe bune. Diferența au făcut-o două faze fixe. Noi avem foarte mulți jucători tineri, lipsiți de experiență. Dar mergem înainte, luptăm la fiecare  joc,  fiecare etapă. Sperăm ca la final de tur să vină și la noi Moș Crăciun cu vreo patru-cinci jucători. Eu sper că situația va intra pe drumul cel bun. Eu nu stau să mă apăr, încerc să joc fotbal, încerc să le imprim asta și jucătorilor. Îi felicit pentru joc, nu am ce să le reproșez, atitudine, joc bun. Doar lipsa de concentrare la fazele fixe. Pe parcursul turului am suferit enorm la fazele fixe. Asta e tinerețea”, a precizat antrenorul bihorenilor.

La meci a fost prezentă și Lucia Vladimirescu, cea care conduce clubul bihorean patronat din umbră de Nicolae Sarcină.

Lupuț spune că Luceafărul mai are nevoie de jucători cu experiența lui Cristian Oros. „Trebuie să fim realiști, pentru că pe lângă jucătorii tineri pe care îi avem în lot, ne trebuie patru cinci jucători cu experiență Oros, Vasile Pop, care azi a fost suspendat. Obiectivul e salvarea de la retrogradare și promovarea jucătorilor tineri. Drept dovadă, niciodata nu am fost sub  cinci jucători U21„, a mai spus antrenorul orădenilor.

Cu 25 de puncte acumulate în 21 de etape, Ripensia a trecut pe locul 12, sub ASU Politehnica, care are un golaveraj de -6, față de -5 al roș-galbenilor. Luceafărul a căzut pe locul 14, cu 23 de puncte. Urmează vacanța de iarnă.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: fb Ripensia Timișoara

Marius ANGHEL 09 Dec. 2018, 14:28 Campionat
Pe aceeași temă