Și-au respectat meseria!

04 Apr. 2012, 22:12 Campionat

Șefii Timișoarei au picat la licență, dar jucătorii lui Poli s-au descurcat la examenul cu Gloria Bistrița, încheiat 1-1. Derby-ul ligii secunde de azi a avut public și jucători de Liga I, dar a lipsit un lucru elementar: miza. După ce au aflat că Poli nu mai are șanse să ia licența pentru prima ligă, jucătorii timișoreni au jucat cu Bistrița doar din plăcere și pentru suporterii care au venit la stadion să îi încurajeze. Și s-a terminat 1-1!

Înainte să înceapă meciul, la difuzoare s-a auzit „Nessun dorma”, la fel ca în sezonul trecut, când Poli se lupta pentru titlul de campioană. Numai că, în ciuda titlului ariei lui Puccini, cei care puteau salva destinele clubului alb-violet au dormit în ultimele patru luni. Au adormit puțin și fundașii timișoreni, care i-au permis lui Feher să tragă la poartă din afara careului și să deschidă scorul, în minutul 6.

5.000 de inimi pentru Poli!

După mai multe ratări monumentale și o eliminare a bistrițeanului Feher, Poli a reușit să egaleze pe final, prin Ricketts. S-a terminat 1-1, dar, la fel ca în acel 1-8 cu Steaua din urmă cu opt ani, pentru suporteri nu a contat rezultatul. La un meci de Liga a II-a, fără o miză considerabilă, s-au adunat peste 5.000 de oameni. Oameni care vor să vadă fotbal și în sezonul viitor, însă patronatul clubului sau puterea locală nu par să mai țină cont de dorința lor. Oameni care vor rămâne în Banat, dar se vor despărți în vară de cei mai mulți dintre actualii fotbaliști alb-violeți.

FC TIMIȘOARA – GLORIA BISTRIȚA 1-1 (0-1)
Ricketts (84) / Feher (6)

Lepmets – Mera, Scutaru (cpt.), F. Ilie, Fl. Sandu (’65 Goga) – Fuchs, Gorobsov (’41 Poparadu), Pătraș – Al. Popovici, Axente, R. Cârstea (’46 Ricketts)
Antrenor: Valentin Velcea

Bota – Peteleu, D. Stan, V. Năstase (cpt.), I. Costache – Mărginean (’15 Tîrcă), Feher – Predescu (’74 Trașcă), P. Anton, Cafasso – Silvășan (’79 Curtuiuș)
Antrenor: Nicolae Manea
Eliminare: Feher (66) – două galbene

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Istvan SZASZ

04 Apr. 2012, 22:12 Campionat
Pe aceeași temă