Sepsi a început perfect anul, cu o victorie după ce a fost condusă la Sânmartin. Golgheterii luați de la Foresta de cele două echipe au înscris

Marius ANGHEL 26 Feb. 2017, 10:16 Campionat

Luceafărul Oradea a debutat cu stângul în noul an, după ce, sâmbătă, pe teren propriu, a cedat cu scorul de 1-2, primul joc oficial din 2017, susținut în compania celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Partida, care s-a desfășurat pe stadionul Luceafărul Felix din Sânmartin, a reunit în tribune aproximativ 500 de spectatori, dintre care 100 de suporteri ai echipei oaspete, prezenți cu tot arsenalul de steaguri, fulare și tricouri roș-albe și au creat o atmosferă frumoasă pe stadion.

Bihoreni au marcat primii, prin Marius Matei, în minutul 52, însă în cele din urmă s-au văzut învinși, după ce Attila Hadnagy a înscris din panalty, în minutul 60, iar Vlad Bujor a stabilit scorul final, în minutul 87. Adrian Bedea a părăsit terenul de joc mai devreme, în minutul 68, după ce a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

Partida, care s-a ridicat peste nivelul Ligii a 2-a, a opus două echipe ambițioase și foarte motivate pentru a acumula cât mai multe puncte în clasament. Dacă în prima repriză nu s-a înscris deloc, în partea a doua au fost marcate toate cele trei goluri, dar tot în repriza secundă s-a produs și eliminarea mijlocașului Adrian Bedea, de la Luceafărul.

Prima ocazie a jocului s-a consumat în secunda 30, când, după o incursiune pe stânga a lui Huiban, mijlocașul oaspeților a șut puternic din interiorul careului, dar portarul Alin Goia a fost la post și a respins. Replica a venit în minutul 6, când Codoban a executat, periculos, în fața porții, o lovitură liberă de pe dreapta, portarul Niczuly a boxat, iar un fundaș al celor de la Sepsi a respins în corner.

Cea mai mare ocazie din prima repriză s-a petrecut în minutul 23, după o centrare de pe dreapta, în fața porții, când Matei a reluat cu capul, dar nu a putut înscrie, fiindcă de pe linia porții a respins Ionuț Ursu. Până la pauză și oaspeții puteau marca totuși, în minutul 31, când Hadnagy a scăpat în dreapta cu doi adversari în spate, a fost singur cu portarul Alin Goia, ieșit la întâmpinare la 10 metri, dar căpitanul lui Sepsi deși l-a lobat de la 16 metri, nu a reușit să înscrie, pentru că mingea s-a dus puțin pe lângă colțul lung.

Matei, gol la debut pentru Luceafărul

În repriza a doua au apărut însă și golurile. Primii care au marcat au fost bihorenii, în minutul 52. Codoban a centrat de pe stânga, aproape de colțul terenului, a trimis la bara a doua, acolo unde noua achiziție Matei s-a înălțat și a reluat cu capul din 6 metri pe colțul scurt.

De cealaltă parte, în minutul 59, aflat într-o poziție suspectă de offside, Daniel Ene a ratat incredibil din 4 metri, Goia respingând cu vârful degetelor pe lângă bară. Lovitura de colț ce a urmat a fost premergătoare golului egalizator. Bedea a făcut henț în careu, iar arbitrul a dictat penalty. A executat cu sânge rece Hadnagy, care a trimis în stânga. Portarul Goia a plonjat pe direcția balonului, dar nu a putut respinge.

Bujor a debutat și el cu gol la Sepsi

Un moment important al jocului s-a petrecut în minutul 68, când Adrian Bedea a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat, lăsându-și coechipeirii de la Luceafărul în zece oameni.

Aflați în superioritate numerică, jucătorii de la Sepsi au forțat, iar pe final au marcat golul victoriei, după câteva greșeli în lanț ale bihorenilor, totuși. Astfel, în minutul 87, după o acțiune pe partea dreaptă, Issa a preluat la marginea careului, a trecut de un adversar și i-a trimis în dreapta lui Bujor, care a șutat pe jos la colț lung, lângă bară, stabilind scorul final, 2-1 pentru covăsneni.

„Am întâlnit o echipă bună a campionatului, cu jucători de valoare, dar, în ciuda jocului, eu zic că în prima parte a fost o dispută echilibrată. Am început foarte bine meciul, drept dovadă am și înscris, pe urmă am făcut niște greșeli personale, care-mi reamintesc de începutul turului. În rest, pot să spun că nu ne-au surprins cu absolut nimic, am fost pregătiți pentru acest joc, dar, repet, din păcate, suferim la greșeli personale”, a declarat, după partidă, antrenorul echipei bihorene, Cristian Lupuț.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE  1-2 (0-0)
M. Matei 52′  / Hadnagy 60′ – pen., Bujor 87′

Goia – Balea, Fl. Cordoș, Hlinca (cpt.), Ban – Feher, Bedea – Codoban (Balla 81′), Arnăutu, A. Predescu (Miholca 75′) – M. Matei
Rezerve: Began – D. Costea, Cuc, Chiș Toie, Bactăr
Antrenor: Cristian Lupuț
Eliminat: Bedea 68′ (cumul de cartonașe galbene)

Niczuly – M. Burlacu, Rz. Damian, I. Ursu, Vl. Olteanu – Ghinga (Minciună 81′), Issa – Greu (Bujor 77′), D. Ene (L. Manole 60′), Huiban – Hadnagy (cpt.)
Rezerve: Fejer – Răduțoiu, Dumbravă, Minciună, L. Manole, PLămadă, Bujor
Antrenor: Valentin Suciu

Stadion: Luceafărul Felix (Sânmartin); Spectatori: 500; Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) și Adrian Mărginean (Aiud).

În urma acestui joc, Luceafărul a căzut o poziție în clasament și se află acum pe locul 9, cu 26 de puncte, iar Sepsi OSK a urcat pe locul 4, cu 38 de puncte. Etapa viitoare, Luceafărul joacă sâmbătă, de la ora 12:00, la București cu Juventus, iar Sepsi OSK primește vizita, de la ora 11:00, a Afumațiului.

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 26 Feb. 2017, 10:16 Campionat
Pe aceeași temă