„Secundul” lui Alexa: „Noi nu prea dăm gol în superioritate”. ACS Poli s-a distanțat la 10 puncte de ocupanta locului doi

ACS Poli s-a impus fără mari probleme în fața Unirii Tărlungeni, în ciuda scorului, în runda a 3-a a play-off-ului Seriei a II-a. În urma victoriei de azi cu 1-0 timișorenii au zece puncte avans în fruntea ierarhiei Seriei a II-a. Fiind suspendat, Dan Alexa a găsit o modalitate inedită de a „dribla” regulamentul înainte de meci, transmițând indicațiile tactice jucătorilor în sala de conferințe. După joc „secundul” Sorin Vlaicu a fost ales să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

„Chirurgul” și-a ispășit cu bine prima rundă departe de banca tehnică. Echipa sa a câștigat și strategia sa se pare că a dat roade. Pentru că nu avea acces la vestiare, Alexa și-a chemat jucătorii în sala de conferințe din preajma parcării. După meci, când a sosit antrenorul secund Sorin Vlaicu la întâlnirea cu presa, în sală a rămas „șevaletul” pe care „principalul” a desenat scheme tactice, dar acestea au fost șterse cu o cârpă. În timpul partidei Alexa a stat în tribună lângă Silviu Bălace, un elev mai în etate ca el.

„Ne așteptam să fie un joc greu, Tărlungeniul e o echipă bună a campionatului, foarte greu de învins. S-a văzut și în jocul de azi. Până am reușit să dăm gol jocul a fost destul de echilibrat. După ce am înscris s-a văzut diferența de valoare. Ne-a încurcat și schimbarea din prima repriză. Cânu, o recidivă, ne-a costat o schimbare ofensivă într-un joc acasă. Suntem foarte mulțumiți că am câștigat. Dincolo s-a terminat egal, avem zece puncte și putem pregăti foarte bine următoarele meciuri, care vor fi decisive”, a declarat Sorin Vlaicu despre succesul la pas de azi.

Timișorenii s-au impus cu 1-0 grație golului marcat de Elek, imediat, oaspeții au rămas în zece oameni după eliminarea căpitanului Vlăsceanu, însă ACS Poli nu a mai reușit să marcheze, așa cum nu a făcut-o nici în alte ocazii cu om în plus. „Cam toate echipele care vin la noi se apără, Unirea e muncitoare, a alergat mult… Noi nu prea dăm gol în superioritate, cred că tot am fi învins. Tot așa se termina… În fotbal orice e posibil, avem acum patru meciuri decisive cu echipele de pe 2 și 3. apoi va fi clar. Matematic nu e deocamdată, mai avem de muncit”, a conchis Vlaicu.

Fostul mijlocaș ofensiv al lui Poli a evidențiat evoluția lui Cătălin Doman: „Doman e un jucător care place publicului și avem nevoie câteodată de astfel de jucători, jucăm și pentru spectatori”.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă