Sclipirea lui Munteanu i-a adus victoria Dunării cu Metaloglobus. Călărășenii au încheiat turul la un punct în spatele liderului și pun o întrebare: „Cum de joacă mereu după noi?”

Marius ANGHEL 26 Nov. 2017, 14:17 Campionat

Dunărea Călărași a terminat turul Ligii a 2-a pe locul 2 în campionat, o poziție promovabilă, la un punct de liderul AFC Hermannstadt și la patru de urmăritoarea Chindia Târgoviște. După ce a reușit accederea în Liga 1 cu ACS Poli și Rapid, Dan Alexa e aproape să scrie istorie și la Călărași, cu Dunărea. De când a preluat Alexa echipa, Dunărea a reușit 16 rezultate consecutive fără înfrângere în campionat, bifând 10 victorii legate, 13 în total și trei egaluri.

În ultima partidă din turul Ligii 2, pe care Dunărea a susținut-o pe teren propriu, în compania Metaloglobusului, elevii lui Dan Alexa s-au jucat cu ocaziile. Bucureștenii au avut și ei șansele lor și au demonstrat că sunt o nucă, în ciuda poziției slabe pe care o ocupă în clasament. Punctele puse în joc au fost cruciale, atât pentru Dunărea, care voia să se țină la aceeași distanță de Chindia și chiar să spere la primul loc, cât și pentru Metaloglobus, care era la doar două puncte de retrogradare.

Dunărea a avut probleme de efectiv înaintea acestui duel. S-a simțit clar absența unor fotbaliști de bază, dar s-a văzut și faptul că echipa are nevoie urgent de întăriri în pauză de iarnă dacă vrea să promoveze. Tânărul Drăghiceanu, Messi Mezu sau Pușcaș au avut câteva ocazii monumentale cu Metaloglobus. Arbitrajul l-a enervat la culme pe Dan Alexa, însă, la finalul partidei, tehnicianul a dat dovadă de fair-play și nu a comentat unele decizii eronate luate de aceștia pe parcursul meciului.

Finalul a fost unul fericit. Aproape 2.000 de suporteri au venit să-și susțină echipa favorită și Dunărea nu i-a dezamăgit. A reușit să se impună grație reușitei lui Valentin Munteanu, dar și inspirației antrenorului Dan Alexa. Tehnicianul l-a trimis în teren pe Munteanu în minutul 62, în locului lui Valentin Alexandru, iar mijlocașul a marcat unicul gol al jocului în minutul 84, după alte câteva ratări mari la poarta lui Geantă. Înainte, Dunărea a avut și două goluri anulate la Pușcaș (39) și Missi Mezu (65).

„Sunt totuși curios cum de echipa Sibiului joacă mereu după noi?”

Pentru prima dată în istoria sa, Dunărea Călărași reușește performanța unică de a nu pierde pe teren propriu de aproape 1 an de zile și, totodată, termină turul pe o poziție promovabilă. Seria poate continua în acest an cel puțin cu un meci, weekendul următor, sâmbătă, de la ora 12:00, când la Călărași vine Academica Clinceni, echipă ce a învins Dunărea lui Adrian Iencsi cu 4-1 (0-1).

„Am obținut o victorie importantă pentru noi, în ciuda absențelor pe care le-am avut. Sunt foarte mulțumit de aceste rezultate la finalul turului. Ne vom lupta în continuare la promovare. Trebuie să fim în continuare foarte atenți. Sunt totuși curios cum de echipa Sibiului joacă mereu după noi?”, a spus la final Dan Alexa.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – METALOGLOBUS BUCUREȘTI    1-0
Valentin Munteanu 84′

Gab. Popa – Țenea, Cr. Pușcaș, Gassama, Tomozei – C. Cristea, Sil. Pană – Danciu, Drăghiceanu (Dincă 90′), Missi Mezu (Andr. Pușcașu 81′) – Val. Alexandru (cpt.)(Val. Munteanu 62′)
Rezerve neutilizate: R. Șerban – Sil. Matei, Bg. Vasile, Andre Mesquita
Antrenor: Dan Alexa

Rob. Geantă – Robu, Mitroi (cpt.), Andr. Sava, Ghenovici – Negotei, Asanache, Ant. Popa (Răileanu 75′), Vl. Vlad (I. Marian 86′) – Șt. Niculae, Bilciurescu
Rezerve neutilizate: Mih. Nedelcu – G. Coman, Fl. Iordache, Gherghe, Șt. Stângă
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Stadion: Central „Ion Comșa” (Călărași); Spectatori: 2.000; Arbitru: Ovidiu Petru Oprea (Ploiești); Asistenți: George Marian Fridl (Comănești) și Damian Antal (Bacău).

Articol scris de Cătălin NIȚU
Foto: Ediția și Alexandru Botezatu

Marius ANGHEL 26 Nov. 2017, 14:17 Campionat
Pe aceeași temă