SC Bacău înșiră victoriile: „Am apelat la conștiinciozitatea jucătorilor”. Ce adversar își dorește Adăscăliței în optimile Cupei

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 27 Sep. 2015, 15:37 Campionat
SC Bacău înșiră victoriile:

Cum antrenorul oaspeților, Ion Viorel, a lăsat bunul simț la Buzău și a refuzat să participe la conferința de presă de după meciul pierdut sâmbătă la Bacău, scor 0-1, în fața ziariștilor au venit antrenorul gazdelor, Cristian Popovici, și autorul unicului gol al partidei, Răzvan Adăscăliței. Cei doi au vorbit despre desfășurarea întâlnirii cu Gloria, având în vedere că în urmă cu doar trei zile jucaseră 120 de minute cu un adversar din Liga 1.

„Era un meci foarte important pentru noi, prin prisma faptului că veneam după patru victorii consecutive și după un efort extraordinar făcut de jucători în meciul cu Craiova. Faptul că am jucat miercuri 120 de minute a fost un inconvenient pentru noi, în condițiile în care Buzăul n-a fost în aceeași situație. Aveam nevoie măcar de 80 la sută din determinarea băieților de miercuri, iar ei au reușit să se mobilizeze exemplar. Consider că am făcut un joc bun, chiar dacă, în anumite momente, Buzăul a pus o anumită presiune pe noi, însă fără a-și crea ocazii deosebite, cu o singură excepție. Poziția Buzăului din clasament nu reflectă valoarea lor și cu siguranță că ne vom lupta cu ei pentru unul din primele șase locuri. Înainte de acest meci, am apelat la conștiinciozitatea jucătorilor, pe care i-am întrebat dacă au probleme după jocul cu Craiova. Drugă a avut o contractură în finalul meciului de cupă și am decis că e mai bine să-l menajăm, în condițiile în care aveam nevoie de jucători apți pentru 90 de minute. La fel a fost și situația lui Dumitriu, care a acuzat o stare de oboseală. A fost o colaborare deschisă cu jucătorii, chiar și cu ei care jucaseră cu Craiova, iar azi n-ai făcut parte din lot, fiindcă am fost nevoit să introduc patru juniori”, a spus după meci Cristian Popovici, citat de sport.bacaul.ro.

Adăscăliței: „Nu a fost greu să ne motivăm după un meci cum a fost cel cu Craiova”

„Nu a fost greu să ne motivăm după un meci cum a fost cel cu Craiova, noi trebuie să fim mereu motivați pentru a câștiga și a ne îndeplini obiectivul. Referitor la Cupa României, mi-aș dori să cădem cu o echipă astfel încât să putem juca aici, acasă, la Bacău. Noi luăm fiecare meci în parte și încercăm să scoatem maxim, iar la sfârșit vom vedea unde vom fi”, a spus și Răzvan Adăscăliței.

SC Bacău a ajuns la cinci victorii consecutive (două în cupă și trei în campionat), ultima înregistrând-o pe teren propriu în fața celor de la Gloria Buzău, scor 1-0. Singurul gol al partidei a fost reușit de Răzvan Adăscăliței în minutul 3. După terminarea etapei a 5-a, SC Bacău se clasează pe locul 2 în Seria 1, cu 10 puncte, două mai puține față de liderul Dacia Unirea Brăila și unul mai mult față de Rapid, Călărași și Suceava.

Articol și foto de Horia ALEXOAE

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 27 Sep. 2015, 15:37 Campionat
Pe aceeași temă