Săptămâna trecută o acuza de jocuri de culise, acum își face planuri să o învingă. Alexa, înaintea meciului cu Chindia. „Cu o victorie luăm o opțiune serioasă pentru promovare”

Marius ANGHEL 14 Nov. 2017, 13:51 Campionat
Săptămâna trecută o acuza de jocuri de culise, acum își face planuri să o învingă.** Alexa, înaintea meciului cu Chindia.

Etapa a 18-a a Ligii 2 propune iubitorilor fotbalului mai multe meciuri atractive, atât din punct de vedere al locurilor ocupate în clasament, cât și a istoriei echipelor care se vor întâlni. Cel mai interesant va fi, cu siguranță, Chindia Târgoviște – Dunărea Călărași, jocul dintre ocupantele locurilor 3, respectiv 2. Ambele cluburi vor promovarea și în acest moment sunt despărțite de patru puncte.

Antrenorul Dunării a început duelul declarațiilor înaintea cu două săptămâni față de data la care se va desfășura meciul. După remiza înregistrată la Brăila, Dan Alexa a îndreptat tunurile spre Chindia, acuzând clubul târgoviștean de jocuri de culise. „Toată lumea vorbește de faptul că deja Chindia își pregătește locul să joace la Mioveni în Liga 1. Sunt tare curios și eu să văd arbitrajul de la meciul Afumați – Chindia. Luați fiecare meci și fiecare poate trage o concluzie la tot ce se întâmplă la Târgoviște. Cred că, în acest moment, noi și cu Hermannstadt ne batem pentru locul 2. Am început să deranjăm pentru că suntem o contracandidată la promovare”, spunea Alexa săptămâna trecută.

„Am vrea să-i răspundem pe teren”

În weekend, Chindia a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul de la Afumați, iar cum Dunărea a câștigat jocul cu FC Argeș, scor 2-1, diferența dintre cele două echipa s-a mărit la patru puncte. Astfel, călărășenii s-au mai liniștit înaintea partidei de la Târgoviște, în timp ce Chindia a refuzat să reacționeze la adresa lui Dan Alexa.

„Dan Alexa poate să spună ce vrea, nu mă interesează, îmi vine să râd, nu am ce să răspund, e treaba lui ce vorbește. E un meci interesant cu Călărași, e un derby, așa cum a fost și cel cu Sibiul. Cred că din prisma clasamentului și cel cu Afumați a fost un derby. Ne așteaptă un final de sezon extrem de dificil, două deplasări lungi, cu echipe bune, dar și meciul de cupă între ele. Suntem departe de vacanță, trebuie să rămânem în continuare concentrați și să facem cât mai puțini pași greșiți”, s-a rezumat Nicolae Croitoru, antrenorul Chindiei, să comenteze înaintea meciului cu Dunărea.

„Continuăm seria bună, sper să o ținem tot așa, avem un meci greu acasă, cu Călărași, trebuie să-l câștigăm. Nu comentez ce spune Dan Alexa, am vrea să-i răspundem pe teren”, a spus și Georgian Honciu, căpitanul echipei Chindia.

Victoria cu FC Argeș l-a mai calmat pe Dan Alexa. „Chindia este o echipă foarte bună, o echipă pregătită din toate punctele de vedere. Ne așteaptă un meci foarte greu. În eventualitatea în care vom câștiga, cred că luăm o opțiune serioasă pentru promovare. Chiar dacă e devreme”, a spus Alexa despre meciul de la Târgoviște.

Meciul dintre Chindia Târgoviște (locul 3, 35 de puncte) și Dunărea Călărași (locul 2, 39 de puncte) e programat să se dispute sâmbătă, de la ora 12:00, pe stadionul „Eugen Popescu”. În sezonul trecut, cele două echipe și-au împărțit victoriile. În tur, la Târgoviște, Chindia s-a impus cu 5-0, în timp ce în retur, Dunărea și-a luat revanșa și a câștigat cu 3-1.

Acum, ambele echipe traversează perioade perfecte de formă. Chindia are 11 meciuri consecutive în campionat fără înfrângere, dintre care 7 victorii, în timp ce Dunărea are 14 meciuri fără pas greșit, dintre care 12 victorii. Alexa e neînvins în campionat de când a preluat echipa călărășeană.

Alte meciuri interesante în etapa a 18-a a Ligii 2 sunt: Ripensia Timișoara – ASU Politehnica Timișoara, ASA Târgu Mureș – Pandurii Târgu Jiu sau CS Mioveni – AFC Hermannstadt.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 14 Nov. 2017, 13:51 Campionat
Pe aceeași temă