Rivalii Vestului, uniți pentru o seară împotriva lui Sandu și Dragomir

22 Apr. 2012, 21:22 Campionat

Poli – UTA din seara lui 20 aprilie 2012 are toate șansele să rămână în istorie drept cel mai pașnic derby al Vestului. Galeriile rivale de pe Bega și Mureș au respectat la milimetru pactul de neagresiune fizică și verbală, unindu-și glasurile împotriva șefilor fotbalului românesc. Inițiativa suporterilor din peluze a fost aplaudată la scenă deschisă de spectatorii de la tribunele unu și doi, care, au scandat și ei împotriva lui Mircea Sandu și Mitică Dragomir.

Bannerele afișate de galerii au fost și ele grăitoare. „Dreptul la liberă exprimare / Foștii securiști îl calcă în picioare”, „Ne-ați distrus echipa fără a sta pe gânduri / Să vă vedem între 4 scânduri”, „Suntem cetățeni români și vrem să vă amintim / Pentru libertate suntem gata să murim”, „Viitorul nostru depinde de votul vostru / Dar și viceversa” și „Luptați cu mândrie luptați în continuare / Mai mult decât banii contează să ai onoare” au transmis „alb-violeții”, „alb-roșii” scoțând, la rândul lor, din joben următoarele mesaje: „Într-un fotbal umbrit de abuzuri și non-valori / Strângem pumnul să-i îndepărtăm pe dictatori”, „Trecem peste rivalitate / Văzându-ne privați de orice / Libertate”, „Mită * Fraude * Meciuri trucate / DNA ați uitat doi infractori în libertate”, „Mitică cofetarul, blaturi ca la mama acasă”.

„Tifosii” ambelor tabere au avut și două coregrafii deosebite. Timișorenii, mai numeroși, au etalat o minge imensă ținută de mână, încadrată de foițe argintii, cu explicația expusă pe gard: „Fotbalul ne unește pe toți”, în timp ce arădenii au adus în prim plan aniversarea a 67 de ani de la înființarea celei mai titrate echipe din Provincie. Mesajul „În Arad 67 (1945-2012) doar UTA”, pe fond „alb-roșu”, luminat de fumigene în culorile echipei favorite a apărut în peluza nord a stadionului „Dan Păltinișanu” la mijlocul reprizei secunde. Și „alb-violeții” au avut un joc spectaculos de lumini și câteva fumigene ce au îngreunat vizibilitatea pe teren în debutul reprizei secunde.

Atmosfera pașnică ce a domnit vineri în orașul de pe Bega a fost puțin stricată de un incident minor apărut pe drumul arădenilor de la gară la stadionul din Timișoara. Un fan al UTA-ei s-a ușurat pe un gard și era la un pas de a fi ridicat de jandarmi, dacă restul suporterilor de pe Mureș nu s-ar fi solidarizat cu cel în cauză. Tifosii „textiliști” și-au reluat marșul numai după ce colegul lor a fost eliberat. Deplasarea fanilor „Bătrânei Doamne” s-a încheiat în jurul orei 2 fără alte incidente, la Old Lady’s Pub, unde s-a sărbătorit victoria cu rivalul istoric.

Sursa: Sport Arad
22 Apr. 2012, 21:22 Campionat
Pe aceeași temă