Ripensia vrea să tranșeze problema salvării de la retrogradare în meciul cu Aerostar. Pelici: „E o piatră de hotar”

Marius ANGHEL 02 May. 2019, 12:21 Campionat
Ripensia vrea să tranșeze problema salvării de la retrogradare în meciul cu Aerostar.** Pelici:

Ripensia joacă din nou acasă și din nou pe „Dan Pătlinișanu”, sâmbătă, ora 15:00, cu Aerostar Bacău. Cele două formații sunt despărțite de zece puncte în clasament, cu mențiunea că Bacăul e în zona de retrogradare. Roș-galbenii speră la un succes pentru a fi liniștiți pentru următoarele runde rămase până la finalul sezonului.

La Ripensia este accidentat George Monea, iar Pelici mai are mici incertitudini în privința lui Apro. Tehnicianul speră ca elevii săi să fi depășit euforia victorie cu U Cluj. „Ne așteaptă un meci foarte dificil. Din punctul meu de vedere, e o piatră de hotar. Cred că dacă trecem cu bine de acest joc, cu siguranță șansele noastre să rămânem în Liga a 2-a se apropie de 100 la sută. Din punctul meu de vedere, meciul aceasta devine cel mai important din acest retur. Întâlnim o echipă agresivă, o echipă cu foame de puncte, care o să vină cu siguranță să ia toate punctele puse în joc. Nu cred că îi mulțumește un egal, pentru că au mare nevoie de puncte. Așa că va fi un meci disputat, în care noi sperăm să rămânem cu picioarele pe pământ după victoria de la Cluj”, a precizat Pelici.

Revanșa în fața propriilor fani

Ripensia a pierdut ultimele două jocuri disputate pe teren propriu, cu Chindia și ASU Poli. Acum, ar vrea și o revanșa în fața propriilor fani. Pelici consideră că la Cluj s-au „recuperat” punctele pierdute cu echipa lui Cosmin Petruescu.

„E cel mai important lucru să înțelegem că nu am făcut decât să recuperăm punctele pierdute cu ASU acasă și mai avem nevoie de puncte pentru a fi liniștiți. Ne dorim ca aceste puncte să fie obținute cât mai rapid și să continuăm pe această cale a seriozității și să încercăm să câștigăm acasă pentru că suntem un pic datori față de suporterii noștri, pentru că în ultimele două jocuri acasă am pierdut și nu am putut sărbători alături de ei. Sperăm ca după acest joc să putem sărbători cele trei puncte”, a spus Pelici, în Săptămâna Luminată.

Clubul a ales să joace din nou pe „Dan Păltinișanu”, unde terenul e mai bun decât cel din Ciarda Roșie, destul de afectat de ploile din ultimele zile.

Pelici consideră că terenul mare va avantaja formația sa. „În primul rând cred că e un teren pe care o să putem pasa. Probabil și spațiile vor fi un pic mai mari. Am întâmpinat probleme din acest punct de vedere la jocul cu Chindia, în anumite momente de joc. Ne-am dorit să jucăm acest meci acolo. Vom vedea pe viitor dacă ultimele două jocuri le vom juca tot acolo sau nu”, a conchis antrenorul ripensist.

Înaintea desfășurării etapei a 33-a, Ripensia e pe locul 9, cu 42 de puncte. Aerostar Bacău are 32 de puncte și este pe locul 17. Meciul dintre cele două începe sâmbătă, la ora 15:00.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 02 May. 2019, 12:21 Campionat
Pe aceeași temă