Ripensia vrea să joace derby-urile cu ASU Poli și UTA pe stadionul „Dan Păltinișanu”: „Bugetul nostru se va îmbunătăți substanțial”

Marius ANGHEL 03 Aug. 2017, 16:34 Campionat

Pe lângă ACS Poli, ASU Poli și Timișoara Saracens, aceasta din urmă echipă de rugby, pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara își va desfășura meciuri în noul sezon încă o echipă locală. Nou-promovata în Liga 2 Ripensia Timișoara a anunțat în conferința de presă de ieri să derby-urile din eșalonul secund pe care le va organiza vrea să le dispute pe „Marele Oval”.

Președintele clubului Ripensia, Radu Ienovan, a transmis că meciurile de pe teren propriu, din toamnă, cu UTA (etapa 16, 8 noiembrie) și ASU Politehnica (etapa 18, 18 noiembrie) vor fi susținute pe stadionul „Dan Păltinișanu”. „Dorim să jucăm meciurile cu UTA și ASU Poli pe „Dan Păltinișanu”. Dacă vor veni undeva între 5000-10.000 de oameni, bugetul nostru se va îmbunătăți substanțial”, a declarat, citat de TMsport.ro, Ienovan.

Pentru un meci care nu se joacă în nocturnă, chiria arenei „Dan Păltinișanu” costă aproximativ 5.000 de lei. Pe acest stadion evoluează în Liga 1 ACS Poli, în timp ce ASU Poli joacă acolo în Liga 2 doar derby-urile.

Nu vor fi primele meciuri pe care Ripensia le va juca pe „Marele Oval”. În sezonul 2013-2014 al Cupei României, pe când era în Liga a 5-a, Ripensia a organizat meciul din 16-imi cu „U” Cluj (2-1) pe acest stadion, dar și pe cel din optimi cu Pandurii (0-3). Aproximativ 3.500 de suporteri a atras în tribune la ambele jocuri roș-galbenii. În plus, în sezonul 2014-2015, în returul Ligii a 4-a, ripensiștii au jucat derby-ul cu ASU Poli (2-6) pe marele stadion timișorean.

Steop: „Suntem pregătiți să începem campionatul” / Popa: „Nu putem spune că suntem 100 la sută pregătiți”

Altfel, Ripensia s-a întărit în această vară, după promovarea în Liga 2, doar cu patru jucători. Adrian Ungureanu a revenit după împrumutul de la ASU Poli, fundașul Cătălin Horcea a venit la de CSM Lugoj, Răzvan Cluci de la LPS Banatul, iar ultima noutate este mijlocașul Laurențiu Tudor (19 ani), fost la Pandurii II și Metalurgistul Cugir.

La capitolul despărțiri, timișorenii a renunțat la Briciu, Ștreangă, Grunță, iar pe Andrei Popescu îl vor împrumuta la ACS Ghiroda.

Sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Ciarda Roșie, Ripensia va întâlni o echipă de juniori a clubului Foresta Suceava. Antrenorul Remus Steop este optimist că echipa sa va porni cu dreptul în Liga 2. „Noi suntem pregătiți să începem campionatul, să debutăm cu un rezultat pozitiv, așa cum așteaptă toată lumea. Cu plusuri, cu minusuri, începem acest campionat de Liga a 2-a cu mulți debutanți, mult entuziasm, și, cred, cu multe reușite. Nu are importanță care va fi componența lotului, importantă e forma la ora jocului, să ne respectăm noi conceptul de joc pe care ni l-am propus și să trecem cu bine de prima etapă”, a declarat, citat de TMsport.ro, Remus Steop.

Căpitanul Adrian Popa a recunoscut că Ripensia nu este pregătită 100 la sută pentru Liga 2, însă admite că a avut noroc la tragerea la sorți să pice în prima etapă cu Foresta. Fundașul este însă încrezător în forța grupului.

„Debutăm în Liga a 2-a, chiar dacă am mai jucat cu echipe de acest nivel. Am avut ocazia să vedem nivelul, am avut două amicale cu Hermannstadt, s-a văzut diferența de valoare, de viteză. Acum nu putem spune că suntem 100 la sută pregătiți, e și oboseala acumulată, e și această căldură. Am avut puțină șansă la tragerea la sorți, consider că e un debut mai facil, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche. Am mare încredere în jucători, în staff. După cinci ani, iată că suntem în anticamera Ligii 1, mă bucur că am reușit acest lucru. Le mulțumesc suporterilor pentru încurajare, ne-au susținut și în Austria. Ne dorim să-i facem fericți și să avem un parcurs cât mai bun în Liga a 2-a”, a spus și Popa.

Marius ANGHEL 03 Aug. 2017, 16:34 Campionat
Pe aceeași temă