Ripensia, tot în Ciarda Roșie și cu Chindia! Pelici țintește cel puțin un egal: „Întâlnim un adversar solid, cu o echipă omogenă”

Marius ANGHEL 09 Apr. 2019, 10:26 Campionat
Ripensia, tot în Ciarda Roșie și cu Chindia!** Pelici țintește cel puțin un egal:

Ripensia se tot plimbă între stadioanele Timișoarei, iar pentru meciul cu Chindia, de joi, din etapa intermediară, deși este vorba de o partidă televizată, s-a optat pentru Ciarda Roșie, probabil pe considerentul terenului mai mic, care să încurce adversarul. Roș-galbenii au jucat sezonul acesta când pe „Dan Păltinișanu”, când în cartierul de la marginea orașului de pe Bega, unde primăvara aceasta terenul se prezintă prost, cu mult nisip.

La fel ca și altădată, Alexandru Pelici și-a „gratulat”, politicos, adversarul. „Urmează un meci împotriva unei grupări care trage la promovare. Chindia e un adversar solid, cu o echipă omogenă. Are jucători experimentați, care evoluează de mult timp împreună, precum Martac, Liviu Mihai, Cherchez, Neguț sau Aioanei. De asemenea, formația a fost întărită cu alți fotbaliști de valoare ca Florea, Șandru și Leca (n.r. – Florea joacă la Chindia de mai bine de un an de zile). Așadar, Chindia are o trupă experimentată, puternică și, din punctul meu de vedere, este una dintre formațiile candidate clare la promovare. În plus, e o echipă pregătită de un antrenor, Viorel Moldovan, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Ne așteaptă un meci foarte greu. Ne respectăm adversarul, dar ne dorim să scoatem punct sau puncte din acest duel”, a precizat antrenorul ripensist despre joc.

În tur, Chindia s-a impus cu 4-2 într-un meci cu trei lovituri de pedeapsă, prin golurile marcate de Andrei Șerban (1), Cristian Neguț (53), Liviu Mihai (60 – pen.) și Crinel Stoica (84 – pen.). Pentru Ripensia au marcat Răzvan Cluci (4) și Călin Toma (66 – pen.).

Din punct de vedere al clasamentului, cele două echipe sunt cu situații diferite. Chindia e pe locul 2, cu 60 de puncte și presiunea promovării pe umeri. Ripensia e mai liniștită, fără presiune, pe locul 9, cu 36 de puncte. Meciul are loc joi, de la 17:30, în Ciarda Roșie.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 09 Apr. 2019, 10:26 Campionat
Pe aceeași temă