Ripensia și noul obiectiv al lui Pelici după victoria din minutul 90+5 în Valea Jiului: să o depășească pe UTA. „A fost un meci de infarct. Ne uităm doar în față și sperăm la mai mult”

Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 13:12 Campionat
Ripensia și noul obiectiv al lui Pelici după victoria din minutul 90+5 în Valea Jiului: să o depășească pe UTA.**

Ripensia s-a impus dramatic, cu 3-2, pe terenul celor de la Energeticianul, după un meci în care bănățenii au tremurat serios pentru victorie. Roș-galbenii au dat lovitura în ultimul minut al prelungirilor, într-un prim joc din acest sezon când echipa a marcat de trei ori. Cu acest rezultat din etapa a 30-a, Alexandru Pelici speră ca elevii săi să o poată întrece în clasament pe UTA și să urce pe locul 8.

Ripensia a deschis scorul la Petroșani din minutul 30, prin Constantin Stoica, dar a fost egalată în prelungirile primei reprize, de Robert Petre, după o fază fixă. Oaspeții au revenit la conducere în minutul 51, după ce Gueye Mansour a înscris și el cu capul după o fază fixă. Cu probleme în ultima vreme, Energeticianul nu a cedat și a egalat din nou în minutul 70, grație lui Cosmin Ionică. Până la urmă, după o fază la care au contribuit și Popovici și Dumiter, Octavian Drăghici a stabilit scorul final în minutul 90+5.

Meci de infarct pentru Pelici. Ripensia suflă în ceafa UTA-ei

În stilul său caracteristic, Alexandru Pelici a felicitat adversarii și a recunoscut că meciul a fost frumos, dar nu pentru antrenori.

„A fost un meci frumos, mai ales pentru aceia care au fost neutri. A fost un spectacol fotbalistic, cu goluri multe, cu ocazii, cu situații. În schimb, a fost un meci de infarct pentru antrenori și pentru cei implicați direct. A fost un meci care s-a încheiat fericit pentru noi. Îmi felicit băieții pentru că au luptat până în ultima clipă. Avem toată admirația și pentru copiii de la Energeticianul, mai ales dacă sunt adevărate lucrurile ce se aud, vizavi de condițiile în care muncesc. Jos pălăria pentru ceea ce au arătat în partida de azi”, a spus antrenorul pentru site-ul oficial al Ripensiei.

Următorul obiectiv al roș-galbenilor e să o depășească în clasament pe UTA. Ripensia are 39 de puncte, iar UTA – 42. „Noi de bucurăm de acest succes. A fost o victorie foarte importantă, căci ne distanțează la nouă puncte de primul loc retrogradabil. În momentul de față, ne uităm doar în față, nu privim în spate! Sperăm la mai mult. Ne dorim să acumulăm puncte și, de ce nu, să prindem și echipa din fața noastră”, a mai spus Pelici.

După 30 de etape, Ripensia a urcat pe locul 9. Runda următoare e gazdă în meciul cu ASU Politehnica.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 13:12 Campionat
Pe aceeași temă