Ripensia și-a găsit cadența ofensivă! Cu „dubla” lui Drăghici, timișorenii s-au impus la Balotești, iar ilfovenii se scufundă tot mai mult în clasament

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Mar. 2019, 14:29 Campionat
Ripensia și-a găsit cadența ofensivă!** Cu

Calculele hârtiei nu s-au răsturnat sâmbătă dimineața la Balotești, unde Ripensia s-a impus cu 2-0 cu CS Balotești, grație „dublei” lui Octavian Drăghici. Timișorenii au dominat meciul, iar ultima achiziție a echipei lui Alexandru Pelici a dovedit că a rămas atacantul speculativ care fructifică bine orice minge lansată în careu. Antrenorul bănățenilor a schimbat, așa cum a promis, formula de start, și roș-galbenii nu au mai plătit un decont al ratărilor în clasament.

Ripensiștii au început ceva mai curajos meciul de la Balotești, dar fără să marcheze. În primele minute, Monea și Călin Toma nu au prins spațiul porții cu acțiunile lor, cu precizarea că, în minutul 6, Andrei Dumiter a fost oprit de Ovidiu Marin în careu și a primit câteva îngrijiri medicale, dar arbitrul nu a acordat nimic. Cea mai importantă șansa de a marca a fost după ce Fulga a respins în centru șutul lui Anghelina. Mingea a ajuns Monea, care, din unghi, a trimis în bară, de la 3 metri.

Joc apatic până la pauză

Ilfovenii au fost periculoși doar în minutul 19, când Marian Neagu a tras de la 25 de metri, puțin pe lângă vinclu. În minutul 25, timișorenii au avut o nouă ocazie importantă. După o centrare de pe dreapta, Drăghici a reluat cu capul, puțin pe lângă poartă. Ulterior, jocul s-a mai stins ca raport al ocaziilor de poartă, iar până la pauză, cu o ușoară dominare a bănățenilor, nu s-a mai întâmplat aproape nimic.

Drăghici a reușit să facă diferența

După un început slab de repriză secundă, Drăghici și-a arătat calitățile de atacant speculativ. După o greșeală a defensivei ilfovene, atacantul a tras plasat de la 17 metri, în dreapta lui Fulga, pentru 0-1, în minutul 56. Peste câteva minute, Monea a avut și el o ocazie mare, după ce a fost găsit la 6 metri, a tras, dar Fulga s-a întins și a respins balonul. Timișorenii au continuat să aibă ocazii, dar Popa și Drăghici au trimis alături de poartă.

Deși Baloteștiul a epuizat repede schimbările, au făcut acest lucru degeaba.

Finalul a aparținut oaspeților

Finalul de meci a fost în totalitate al ripensiștilor. Nou-intratul Chera a avut o acțiune personală și a tras puțin peste poartă. Drăghici putea mări diferența, dar a fost blocat bine de Fulga. Portarul Baloteștiului nu a mai avut ce face în minutul 84. După o fază începută de la Adi Popa, Chera a făcut o cursă pe partea dreaptă și a centrat perfect la 6 metri, de unde Drăghici a marcat cu capul.

După golul de 0-2, gazdele au cerut penalty la un fault asupra lui Monea în care a primit „galben” pentru simulare.

CS BALOTEȘTI – RIPENSIA TIMIȘOARA        0-2
Octavian Drăghici 56′, 84′

Fulga – M. Neagu, Flămânzeanu, Marciuc (cpt.), Voineag (C. Mihai 61′) – Ov. Marin (C. Predescu 65′), Bragă, M. Ghiță, R. Licu – F. Paraschiv (Fl. Niculae 55′), Al. Stoica
Rezerve neutilizate: Iordan – D. Capotă, Vas. Mihai, Clătinici
Antrenor: Gheorghe Mihali

H. Moldovan – Ad. Popa, Tînc, Apro, C. Toma (cpt.) – Monea, Anghelina, Zaluschi (Stoi 83′), Dumiter (Chera 75′) – C-tin. Stoica, Oct. Drăghici (Mansour 87′)
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Al. Popovici, Hecsko, Burdeț
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Comunal Balotești (Balotești – Ilfov); Arbitru: Vlad Baban (Iași); Asistenți: Romică Bîrdeș (Pitești) și Mihai Marian Ionescu (Suseni – Argeș).

Cu acest rezultat, Ripensia a urcat pe locul 10, cu 32 de puncte, cel puțin până duminică, zi în care joacă Energeticianul. Ripensia primește etapa viitoare vizita celor de la Pandurii. Baloteștiul rămâne pe locul 18, cu 22 de puncte, iar runda viitoare merge la Timișoara, pe Electrica, pentru meciul „plângerii” cu ACS Poli.

Articols cris de Anda DELIU
Foto: Ripensia Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Mar. 2019, 14:29 Campionat
Pe aceeași temă