Ripensia se așteaptă la schimbări radicale la Aerostar, la debutul lui Florin Bratu pe bancă. Suciu: „Nu știu dacă ce am studiat se va potrivi cu socoteala din târg”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 Oct. 2018, 14:48 Campionat
Ripensia se așteaptă la schimbări radicale la Aerostar, la debutul lui Florin Bratu pe bancă.** Suciu:

Ripensia are parte de o deplasare lungă și dificilă în etapa 14-a, la Aerostar Bacău, chiar la jocul la care va debuta Florin Bratu la trupa din Moldova. Deoarece ambele echipe au o situație destul de complicată în clasament, roș-galbenii acordă o importantă mare partidei și au plecat de joi spre destinație, cu oprire la Tărlungeni, lângă Brașov.

Fiindcă va fi primul joc al lui Bratu pe banca moldovenilor, Radu Suciu se așteapta ca „partitura” tactică a adversarului să fie puțin diferită față de ce juca echipa sub comanda lui Cristian Popovici. Directorul sportiv spune că important pentru Ripensia e să ia puține goluri.

„Este o deplasare lungă, grea. Pe de o parte, facem mult până acolo. Pe de altă parte, e un meci foarte important pentru noi. Un meci de șase puncte poate. De aceea, trebuie să fim foarte concentrați. Plecăm cu două zile înainte, încercăm să scoatem maximul de acolo. Nu știu dacă ce am studiat se va potrivi cu socoteala din târg. Știm cu toții că a venit un nou antrenor și s-ar putea să constatăm schimbări radicale în concepția de joc. Trebuie să fim pregătiți pentru orice. Îi cunoaștem în mare. Rămâne să vedem care va fi așezarea, strategia jocului. Noi sperăm să închidem poarta, cât mai des posibil, să nu mai luăm gol, sau cât mai puține”, a punctat Suciu.

„Bratu a fost fotbalist mare și știe multe”

Timișorenii nu au mari probleme de lot. Sunt incerți Adrian Ungureanu, care a reluat antrenamentele după accidentare, dar și Marius Toma, care a avut ușoare probleme medicale.

Jucătorii știu că Florin Bratu poate să le îngreuneze misiunea, chiar dacă abia a preluat echipa Aerostarului, după cum spune Alin Burdeț. „Ne așteaptă o deplasare lungă și în același timp grea, pentru că a venit un antrenor nou, Florin Bratu. Un antrenor nu cu multă experiență, dar a fost fost fotbalist mare și știe multe. Noi încercăm să pregătim meciul. Fiecare joc încercăm să-l pregătim la capacitate maximă și să scoatem maximum din el. Noi, în general, încercăm să avem posesia, mingea să fie numai la noi și să nu lăsam adversarul să joace, să blocăm spațiile cât mai mult”, a precizat Burdeț.

Înaintea meciurilui din etapa a 14-a, Ripensia e mai bine clasată, deoarece, cu 13 puncte, ocupă locul 14. Aerostar Bacău e pe locul 18, retrogradabil, cu 9 puncte. Partida care are loc pe stadionul Aerostar din Bacău se desfășoară sâmbătă dimineața, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 Oct. 2018, 14:48 Campionat
Pe aceeași temă