Ripensia scapă de locul retrogradabil după victoria cu Brăila. Pelici începe să facă treaba să meargă: „Sunt trei puncte prețioase”. Jucătorul certat pe tunel

Marius ANGHEL 02 Dec. 2018, 12:03 Campionat

Ripensia se simte mult mai bine de când a fost preluată de Alexandru Pelici și a bifat un succes cu 2-0 cu Brăila, după o victorie cu 1-0 cu SSC Farul. Antrenorul timișorenilor a făcut din nou dedicații după joc, dar a subliniat și el că elevii săi au ratat o prea mare nonșalanță.

„Pelicanul” a dezvăluit, după joc, că Anghelina a jucat accidentat. „Este o victorie importantă pentru noi, împotriva unei alte contracandidate în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Sunt trei puncte prețioase. Știam că ne așteaptă un meci greu, și datorită stării terenului, care la începutul jocului era înghețat. În prima fază era important să-ți menții echilibrul și după să joci fotbal. Cred că victoria nu poate fi pusă la îndoială, am avut ocazii mari, pe care le-am ratat cu ușurință. Cred că am ratat din toate pozițiile posibile. Îl felicit pe Popovici pentru cele două goluri și pe toată echipa pentru efortul depus. Aș vrea să-l felicit pe Anghelina pentru dăruire. E suspect de fractură de piramidă nazală, dar a jucat. Dedicăm victoria tuturor celor care sunt aici, pentru această familie a Ripensiei care începe să se formeze. Ne bucură că e al doilea joc în care nu primim gol”, a precizat Pelici.

Ceartă părintească pentru Dumiter

După joc, Pelici l-a „urecheat” puțin pe Andrei Dumiter, care a irosit ocazii mari. „A ratat un pic cam mult. Sper să se revanșeze etapa viitoare, când vom câștiga cu golul lui 3 puncte. Eu un fotbalist bun, important e să aibă încredere în el”, a spus Pelici despre atacantul de 19 ani.

Antrenorul timișorenilor a explicat că ar fi vrut să termine anul de Moș Nicolae, cu Oradea. În Ciarda, terenul e afectat de vreme, iar cum sâmbătă se joacă cupe europene de rugby pe „Dan Păltinișanu”, varianta era ziua de joi. Bihorenii s-au opus însă. „Am încercat să le propune celor de la Luceafărul să jucăm joi. Exista această posibilitate. Dar ei joacă duminică și era prea puțin timpul pentru refacere”, a punctat Pelici.

Tehnicianul a făcut și urări de Centenar. „Din partea echipei Ripensia transmit un > tuturor românilor, bănățenilor, timișorenilor, iubitori de fotbal și nu numai. Să fie sănătoși, să fie cât mai buni și să ne respectăm uni pe alții”, a conchis antrenorul timișorenilor.

Cu această victorie, Ripensia a urcat peste locurile retrogradabile, pe 13, cu 22 de puncte. În ultima etapă din acest an, timișorenii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Luceafărul Oradea.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leckzi JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 02 Dec. 2018, 12:03 Campionat
Pe aceeași temă