Ripensia revine în Ciarda Roșie pentru meciul cu Pandurii. Pelici vorbește despre „momentul adevărului” pentru echipa sa: „Să vedem dacă merităm mai mult”

Marius ANGHEL 28 Mar. 2019, 13:04 Campionat
Ripensia revine în Ciarda Roșie pentru meciul cu Pandurii.** Pelici vorbește despre
  • Ripensia Timișoara revine pe arena din Ciarda Roșie pentru meciul cu Pandurii, în contextul în care, sâmbătă, pe „Dan Păltinișanu” se joacă un meci de cupe europene de rugby. Cele două echipe sunt la egalitate de puncte, iar pentru bănățeni urmează meciuri dificile în perioada următoare. Antenorul Alexandru Pelici spune că punctele puse în joc sunt extrem de importante, dar și că meciul este și un barometru pentru echipa sa.

 

Pelici nu va putea conta pe Tînc și Zaluschi, suspendați pentru acest joc. „Un joc important pentru noi, punctele puse în joc sunt foarte importante. Întâlnim o echipă aflată la egalitate de puncte cu noi, o echipă tânără, care joacă fotbal. Sperăm să fie un joc plăcut ochiului și sperăm să reușim să câștigăm cele trei puncte puse în joc, altfel, victoria de la Balotești nu are foarte mare importanță. Adică nu am rezolvat nimic cu ea. Sperăm ca euforia victoriei de la Balotești să fi trecut și să fim maturi, cu picioarele pe pământ, pentru că altfel nu o să putem să câștigăm cele trei puncte puse în joc. Pandurii e o echipă care a fost o surpriză a primei părți a campionatului, dar o echipă cu problemele ei, extrasportive, nu neapărat de joc”, a spus antrenorul Ripensiei.

Roș-galbenii, atenți la clasament

Ambele echipe au 32 de puncte după 26 de etape, la fel și Energeticianul și Metaloglobus, dar elevii lui Adrian Bogoi au un golaveraj mai bun, lucru care îi poziționează pe locul 8, în timp ce Ripensia e pe 11.

Pelici știe că situația ripensiștilor se poate complica foarte mult dacă pierd sâmbătă, întrucât urmează meciuri tari, cu Metaloglobus și Chindia. „Poate fi considerat un moment al adevărului. Să vedem dacă merităm mai mult de mijlocul clasamentului sau nu merităm mai mult. E un joc foarte – foarte important. Pentru că urmează apoi jocuri grele, la Metaloglobus, o echipă care s-a întărit foarte mult în această iarnă și cu jucători foarte experimentați, apoi Chindia acasă. Urmează meciuri foarte importante pentru noi. Sunt importante punctele în perspectiva viitorului, cu atât mai mult cu cât celelalte echipe care sunt contracandidate cu noi la evitarea retrogradării au jocuri destul de grele. Am putea să ne distanțăm și mai mult și avem ocazia să facem lucrul acesta”, a mai spus Pelici.

Cel puțin pentru meciul acesta, Ripensia revine pe arena din Ciarda Roșie. Clubul preferă condițiile superioare de la „Dan Păltinișanu”, dar pe cel mai mare stadion din Timișoara echipa nu adună mai mult de 300 de spectatori.

În Ciarda Roșie, și dacă sunt mai puțini oameni, nu apare senzația de „gol”. Pelici speră să fie un avantaj la meciul cu Pandurii. „Sperăm ca oamenii care vin să vină în număr cât mai mare, să ne transmită energia lor, pentru că aici îi simțim mult mai aproape decât pe >. Împreună să ne bucurăm la final”, a mai spus Pelici.

Meciul dintre Ripensia și Pandurii are loc sâmbătă, de la ora 11:00, la Timișoara. În tur, gorjenii au câștigat cu 5-2, prin golurile marcate de George Tudoran (19), Philippe Nsiah (45, 56), Andrei Blejdea (67) și Nicolae Pîrvulescu (88), respectiv Marian Anghelina (35) și Călin Toma (76 – pen.).

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 28 Mar. 2019, 13:04 Campionat
Pe aceeași temă