Ripensia o așteaptă pe Metaloglobus pe un teren prost. Pelici: „Sperăm să câștigăm, pentru că avem mare nevoie de puncte”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 21 Feb. 2020, 11:45 Campionat
Ripensia o așteaptă pe Metaloglobus pe un teren prost.** Pelici:

Sâmbătă, Ripensia va primi vizita celor de la Metaloglobus București, o echipă care poate pune probleme multor adversari din prima ligă. Alexandru Pelici știe asta și a admis și realist că terenul de pe arena Electrica este într-o stare proastă, dar, chiar și așa, roș-galbenilor nu le rămâne decât să spere că pot scoate ceva în fața echipei lui Marius Măldărășanu.

Alexandru Pelici se bazează pe faptul că noile transferuri sunt jucători dispuși să pună osul la treabă. „Metaloglobus e o echipă bună, care a acumulat 31 de puncte în campionat. E o diferență la jocurile de acasă și cele din deplasare, în deplasare au acumulat 10 puncte. Au jucători buni, cu experiență la nivelul primelor ligii. Frații Herea, Plămadă, Cazan, Alexandru Coman. Sunt jucătorii care pot face diferența în orice echipă. Este o echipă matură, cu experiență, care joacă un fotbal plăcut ochiului, pasează, au relații bune de joc. Dar noi sperăm să câștigăm, pentru că avem mare nevoie de puncte. Noile transferuri au adus plusuri pe agresivitatea pozitivă, am câștigat din acest punct de vedere, modestie și muncă”, a spus Pelici.

Terenul de pe Electrica, în continuare prost

Antrenorul Ripensiei a fost întrebat de starea terenului de pe Electrica, pe care clubul a mai pus nisip iarna aceasta, în zonele denivelate. Pelici a recunoscut, franc, că sunt probleme. „Terenul e prost. Din păcate, nu e o situație foarte bună. Oamenii de aici se chinuie să-l facă să fie cât mai bun. Nu e o masă de biliard. Din acest punct de vedere poate fi un avantaj pentru noi față de cei care joacă pe sintetic, pentru că mingea nu sare. Va fi o piedică în contrucție”, a mai spus Pelici.

Absențe din prima etapă

Pentru jocul de sâmbătă, Ivan Urvanțev este incert. Adrian Popa este absent cert și la fel și juniorul Alexandru Benea, care s-a accidentat recent.

Înaintea desfășurării etapei a 22-a, cu 24 de puncte, Ripensia e pe locul 14 în Liga 2. Metaloglobus are 31 de puncte și ocupă locul 7. Meciul dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Electrica din Timișoara.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 21 Feb. 2020, 11:45 Campionat
Pe aceeași temă