Ripensia, la o nouă remiză, de data aceasta cu Daco Getica. Pelici e mulțumit: „În acest moment prefer să fie criză de puncte, dar să meargă jocul”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Nov. 2018, 20:59 Campionat
  • Ripensia a înregistrat un nou egal, scor 1-1, al doilea consecutiv cu Alexandru Pelici antrenor, acum în deplasare, la București, cu Daco Getica. Meciul din etapa a 18-a a Ligii 2 a fost unul destul de slab, în care ambele echipe au pus pericol mai mult din faze fixe. Așa au marcat timișorenii, destul de repede, prin Străuț, dar gazdele au revenit prin golul marcat de Voicu din lovitură liberă.

 

Meciul desfășurat pe stadionul Juventus din cartierul Colentina a început perfect pentru Ripensia, care a marcat din minutul 6. Apro a bătut bine o lovitură liberă, portarul Gavrilaș a respins, însă Călin Toma a recentrat, iar, din 2 metri, Bogdan Străuț a îndeplinit doar o formalitate. Călin Toma a trimis și el pe poartă o altă lovitură liberă, însă Gavrilaș nu a mai fost învins. De altfel, prima parte a partidei a făcut ca ambele echipe să aibă ocazii din lovituri libere, pentru că la fel au marcat și gazdele. Din minutul 22, scorul a redevenit egal, după ce Adrian Voicu a marcat dintr-o fază fixă din fața careului, direct la vinclu.

Daco Getica a controlat în general posesia, dar nu și-a creat ocazii semnificative. Voicu a mai avut un șut pe poartă, iar replica oaspeților a venit pe contraatac. Hecsko a trimis pe lângă buturi o centrare venită de la Toma. De asemenea, Gavrilaș a intervenit la șuturile acelorași Toma și Dumiter, astfel că scorul nu s-a mai modificat până la pauză.

Ripensia a avut o bară în repriza a doua

Cei de la Daco Getica și-au încercat tirul la poarta lui Dobre, cu șuturi de la distanță, dar fără succes. Voicu a tras de la 25 de metri peste buturi, iar Bustea a trimis pe lângă poartă. Oaspeșii au avut o mare ocazie în minutul 59, după altă lovitură liberă bătută de Toma. Hecsko a ajuns la minge înaintea lui Gavrilaș, dar a trimis în bara din dreapta, de la 6 metri. Ocaziile s-au rărit considerabil pe final de meci, când gazdele s-au mulțumit cu egalul. Ripensia a plusat ofensiv cu Popovici și Mansour, dar în zadar.

Pelici vede o îmbunătățire în joc

Antrenorul timișorenilor, Alexandru Pelici, este mulțumit de cum a jucat echipa sa și spune că asta îi dă speranțe pentru viitor. „A fost un punct muncit, un punct meritat pe deplin. Poate meritam chiar mai mult, după aspectul ocaziilor. Am avut și o bară, dar și alte situații destul de mari. Îmi felicit jucătorii pentru atitudine și pentru ceea ce au făcut astăzi pe teren. Încet, încet, sperăm să acumulăm punctele de care avem nevoie pentru a ne atinge obiectivul. În acest moment, prefer să fie criză de puncte, dar să meargă jocul. Iar jocul nostru începe să ne dea speranțe că vom acumula și puncte. Avem nevoie de mai multă personalitate, mai mult tupeu, încredere, căci avem jucători buni. Au demonstrat-o! Pot juca de la egal, la egal cu orice echipă”, a precizat Pelici.

Daco Getica acumulează 22 de puncte și se află pe locul 11. Runda viitoare se deplasează la ACS Poli, pentru meciul de miercuri, de la ora 14:00. Cu 16 puncte, Ripensia rămâne pe locul 17, retrogradabil. În intermediară va primi vizita celor de la SSC Farul, miercuri, de la ora 17:00, pe „Dan Păltinișanu”.

DACO GETICA BUCUREȘTI – RIPENSIA TIMIȘOARA     1-1
Adrian Voicu 22′ / Bogdan Străuț 6′

Gavrilaș – Val. Dima, Cotigă, Motroc, Mușat – Călințaru (cpt.), Bustea (Teuț 80′), Al. Iordănescu – Ad. Voicu, Eug. Nica, Al. Ilie (Mârzea 56′)
Rezerve neutilizate: Botaș – Carabela, M. Grigore, Rob. Neacșu, Vl. Georgescu
Antrenor: Marius Baciu

Șt. Dobre – Bg. Străuț, Hecsko, Apro, C. Toma (cpt.) – Stoi, Anghelina (Burdeț 53′) – Ad. Popa (Al. Popovici 80′), Bădăuță (M. Gueye 68′), Monea – Dumiter
Rezerve neutilizate: Iul. Rădulescu – Țieranu, Kawagoe, Bărîcă
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Juventus (București); Arbitru: Florin Costin Dan (Chirnogi – Călărași); Asistenți: Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț) și Florin Mihai Cosma (Piatra Neamț).   

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Ripensia Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Nov. 2018, 20:59 Campionat
Pe aceeași temă