Ripensia, gata să primească vizita puternicei UTA: „Ne dorim să producem surpriza”. Alexandru Pelici are cuvinte de laudă pentru arădeni și antrenorul Laszlo Balint

Anda DELIU, Marius ANGHEL 22 Aug. 2019, 12:47 Campionat
Ripensia, gata să primească vizita puternicei UTA:

Ripensia Timișoara va juca acasă în runda a patra a Ligii 2, tot pe Electrica, cu UTA, una dintre cele mai în formă echipe ale debutului noului sezon. Bănățenii vin după două înfrângeri, cu Buzăul (1-2) și Metaloglobus (0-3), dar Alexandru Pelici nu se sperie neapărat de trupa arădeană, deoarece spune că erorile personale au fost problema echipei sale. Despre Laszlo Balint, timișoreanul a avut numai cuvinte de laudă.

Ripensiștii au tot lotul valid pentru acest joc programat sâmbătă, la ora 11:00, cu mențiunea că Nafi Iseini va fi împrumutat în Liga 3, fie la ACS Dumbrăvița, fie la ACS Poli. „Un joc împotriva uneia dintre cele trei echipe cu maximum de puncte în această ediție de campionat. E o echipă care se anunță una dintre favoritele la promovare, care a investit masiv vara aceasta în aducerea de jucători. Au transferat jucători buni și foarte buni, zilele trecute au făcut o mutare interesantă, cu aducerea lui Ioniță. Ne așteaptă un meci dificil, probabil vor veni la Timișoara hotărâți să câștige. Ne dorim să producem surpriza, pentru că clar plecăm cu șansa a doua. Chiar dacă jucăm acasă, UTA este favorită, știm ce înseamnă acest club, suporterii, stafful. Sperăm să scoatem punct sau puncte”, a precizat Pelici.

Întrebat dacă crede că UTA o vede pe Ripensia ca pe victimă sigură, Pelici e de părere că Laszlo Balint e suficient de capabil să-i responsabilizeze pe fotbaliști. Cât despre ai săi, problema rămâne greșelile individuale. „Poate ar fi bine să se întâmple așa, dar cred că Balint e un antrenor care a acumulat suficientă experiență pentru a-i ține pe jucători cu picioarele pe pământ. Vom vedea asta la ora jocului, cu siguranță noi vom fi conectați la miza. Sperăm să fie un joc frumos, să avem și public. Vor veni și suporteri din Arad. Noi ar trebui să eliminăm greșelile personale, pentru că acestea ne-au costat. Cu Metaloglobus și Buzăul am făcut cadouri, dacă vom reuși să corectăm aceste lucruri, vom putea pune probleme oricărui adversar”, a explicat tehnicianul Ripensiei.

Pelici și Balint, antrenori prieteni

Antrenorul timișorean a lăudat ce se întâmplă la Arad în acest debut de sezon (n.r. – echipa are trei victorii în trei meciuri, toate cu 3-0), inclusiv pe antrenorul Laszlo Balint. „Există o relație de respect reciproc. Un antrenor valoros, care a demonstrat pe la echipele pe unde a trecut. Cu siguranță, va fi o revedere plăcută. Cred că toți factorii au un merit, inclusiv cei care au decis să-l aducă acolo, reprezintă motivul schimbării în bine. Balint este un garant al lucrurilor bine făcute, are oameni care pot să-l ajute. Mă refer la Bogdan Apostu, cu care face echipă în conducerea unei echipe. El fiind agent de jucători, îi aduce fotbaliști de calitate”, a precizat Pelici despre adversarul de sâmbătă.

Cu 9 puncte și fără gol primit, UTA e pe locul 2 în clasamentul Ligii 2. Ripensia are 3 puncte și e pe locul 15. Meciul de la Timișoara, de pe arena Electrica, se dispută sâmbătă, de la ora 11:00, și nu este televizat.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 22 Aug. 2019, 12:47 Campionat
Pe aceeași temă