Ripensia e gata pentru duelul cu liderul Sportul Snagov, după ce a fost egala Clinceniului: „Plecăm cu șansa a doua, dar pe teren lucrurile pot fi diferite”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 15 Mar. 2019, 12:44 Campionat

Ripensia vrea să încurce și liderul Ligii 2, după ce săptămâna trecută a remizat cu Academica Clinceni, iar echipa lui Ilie Poenaru a căzut de pe locul 2 pe 3. Acum, Alexandru Pelici i-a pus „gând rău” lui Eugen Trică și echipei sale, Sportul Snagov.

Pelici a spus că meciul cu Academica și cel cu Sportul sunt un bun barometru pentru el, să vadă valoarea actualului lot, deoarece sezonul viitor și roș-galbenii doresc să se bată la promovare. „Un meci care face parte dintr-un calup cu primele două echipe din serie. Un meci care ne poate da prilejul să vedem unde ne aflăm în comparație cu echipe care vor să promoveze în Liga 1. Sperăm să intrăm pe teren cu aceeeși atitudine pe care am avut-o la Clinceni. Va fi un meci în care plecăm cu șansa a doua, dar pe teren lucrurile pot fi diferite. Dacă am fi reușit să învingem la Clinceni, ar fi fost trei puncte la adevăr. În schimb dacă vom pierde acum, pierdem la jocurile disputate pe teren propriu și nu ne dorim lucrul acesta”, a declarat Pelici. Ripensia are acum -7 în clasamentul adevărului, o statistică neimportantă.

Joc diferit față de cel de la Clinceni

Pentru acest joc cu Snagovul va fi suspendat George Monea, iar Străuț și Zaluschi au ușoare probleme medicale, dar Pelici speră ca cei doi să se refacă. Apt de joc e și Călin Toma. Pelici știe că, tactic, meciul cu liderul campionatului va fi altceva decât cel cu Clinceni.

„O echipă puțin diferită față de cea de săptămâna trecută, mă refer ca aspect al jocului, deși ca număr de puncte sunt apropiate. O echipă mai reactivă, de tranziție pozitivă, mai periculoasă la faze fixe. O echipă bună, care nu întâmplător este pe primul loc. Îi felicit pentru ceea ce au făcut până acum. Îi doresc mult succes lui Eugen Trică, dar după jocul cu noi. Ne dorim cele trei puncte puse în joc”, a mai precizat antrenorul ripensist.

După acest meci, Ripensia va mai avea două jocuri tari acasă în retur. „La fel, probabil, se va bucura și Snagovul când vom reuși să încurcăm alte echipe, când vom întâlni acele echipe. În returul acesta sunt trei echipe din fruntea ierarhiei care vin la noi. În afara de Snagov mai vine și Chindia și Petrolul și, cu siguranță, vom încerca să ne ridicăm la nivelul celorlalți oponenți”, a punctat Pelici, întrebat despre bucuria altor echipe care se bat la promovare, dacă duminică va fi victoria echipei sale.

Cu 29 de puncte, Ripensia e pe locul 11 după 24 de etape. Snagovul e lider, cu 55 de puncte, aproape dublu față de adversara de la finalul săptămânii. Meciul dintre cele două echipe are loc duminică, de la ora 11:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 15 Mar. 2019, 12:44 Campionat
Pe aceeași temă