Ripensia are ambiții mari pentru meciul cu FC Argeș. Pelici face deja planurile pentru sezonul viitor: „Vom avea o discuție cu cei din conducere. Nu ne mulțumim cu mediocritatea”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 08 May. 2019, 14:14 Campionat
Ripensia are ambiții mari pentru meciul cu FC Argeș.** Pelici face deja planurile pentru sezonul viitor:

Ripensia stă foarte liniștită după ultimele victorii, cu salvarea de la retrogradare deja în buzunar. Roș-galbenii vor juca vineri, de la ora 11:00, pe terenul celor de la FC Argeș, într-un meci decalat, deoarece sâmbătă, stadionul din Pitești e ocupat cu o competiție de atletism. Alexandru Pelici vrea un succes și cu alb-violeții din Trivale și, după acest joc, va face și o strategie de transferuri pentru vara aceasta.

Pentru acest meci de la Pitești, sunt suspendați în lotul timișorenilor Marian Anghelina și Adrian Zaluschi. Pelici ar vrea ca echipa să urce până pe locul 7 în clasament. „Un meci important, la fel ca toate cele care au mai rămas. Doar că în momentul de față putem să abordăm toate jocurile un pic mai relaxați, pentru că presiunea rezultatului nu mai e la fel ca și până acum. Dar asta nu înseamnă că nu ne interesează punctele puse în joc. Ne interesează să terminăm cât mai sus în clasament. Noi ne dorim să ne uităm în față, la echipa de deasupra noastră, și încercăm să prindem următoarea echipă dacă reușim acest lucru până la finalul campionatului. Ne dorim să terminăm cât mai sus. Urmează încă cinci jocuri din care dorim să facem cât mai multe puncte, pentru a avea o vacanță cât mai liniștită”, a precizat Pelici despre jocul cu FC Argeș.

Vrea mai mult în sezonul viitor

Pentru sezonul viitor, Ripensia se gândește să tragă la promovare, chiar dacă decizia nu e una imperativă. Alexandru Pelici oricum vrea ca obiectivele să fie altele decât în acest campionat. „E important să stabilim un obiectiv, să vedem ceea ce urmează pentru Ripensia. Din punctul acesta de vedere, probabil ca în următoarele zile vom avea o discuție cu cei din conducerea clubului, pentru a ști încotro ne îndreptăm. Așa cum am spus-o, îmi doresc ca antrenor și sunt în asentimentul colegilor mei, ne dorim ca acest campionat să fie așa, doar unul care a trecut. Am reușit să ajungem pe un loc poate nesperat de când am preluat echipa. Este meritul tuturor celor care au muncit, care au fost de la început aici, și al nostru și al celor dinaintea noastră. Dar nu ne mulțumim cu mediocritatea. Ne dorim mai mult, ne dorim să încercăm să ne batem pentru primele locuri. Dacă nu pentru promovare, măcar să fim în prima jumătate a clasamentului. Pentru că asta înseamnă performanță, nu să încerci să eviți retrogradarea”, a mărturisit „Pelicanul”.

FC Argeș e de etape bune pe locul 6 și în prezent are 59 de puncte. Ripensia este pe locul 8, cu 45 de puncte, după ce a depășit UTA în clasament în weekendul trecut. Meciul de la Pitești are loc vineri, de la ora 11:00, și nu este televizat.

În tur, cele două echipe au terminat la egalitate meciul desfășurat pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Dorinel Oancea a marcat pentru piteșteni în minutul 42, în timp ce Călin Toma a egalat pentru timișoreni din penalty, în minutul 89.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 08 May. 2019, 14:14 Campionat
Pe aceeași temă