Ripensia a „revendicat” un derby al Banatului, în timp ce Reșița are o existență tot mai complicată în Liga 2. Alexandru Pelici: „Pentru mine, acest joc a fost unul mai special”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 16 Nov. 2019, 21:11 Campionat
Ripensia a

Ripensia s-a impus cu 2-1 în derby-ul Banatului cu CSM Reșița, după ce, anterior, a remizat cu ASU Poli, în meciul orgoliilor timișorene. Rezultatul îi scoate pe elevii lui Alexandru Pelici din „zona roșie” a clasamentului Ligii 2, după 18 etape. Acolo, se afundă tot mai mult cărășenii, care par să se fi „abonat” la locul 17.

Poate rezultatul ar fi fost altul dacă reșițenii nu ratau două ocazii monumentale în spartul partidei. Prima, în minutul 2, când Marius Coman l-a driblat pe Hecsko și Dobre, dar a ratat execuția cu poarta goală. Mingea a intrat în poartă din minutul 5, dar Ene se afla în ofsaid, iar din minutul 34 cărășenii au fost nevoiți să epuizeze și o schimbare, după accidentarea lui Dat. În aceste condiții, Ripensia a reușit să înscrie în minutul 38, după ce Voinea a trimis în transversală, iar mingea a ricoșat la Vlad Chera, originar din Reșița, care a marcat cu capul. La pauză s-a intrat doar cu 0-1, deoarece Zimmermann a salvat o altă acțiune a lui Voinea.

Timișorenii puteau tranșa ușor partida din minutul 54, dar Voinea a preferat să arate ce tehnic este, spre enervarea lui Pelici. În minutul 70, același atacant a marcat cu capul. Cu cel mai periculos scor pe tabelă, Munteanu a plusat ofensiv, dar pericolul s-a menținut la poarta lor, la o fază irosită de Hecsko. Ene putea să-și readucă echipa în joc, dar a ratat singur cu poarta goală. În minutul 90, Banac a marcat și reșițenii au mai forțat egalarea, dar degeaba.

Alexandru Pelici: „Reșița va rămâne mereu în sufletul meu”

Alexandru Pelici este legat sufletește de Reșița. Antrenorul a spus că echipa sa trebuia să tranșeze meciul mai clar, pentru a nu mai avea emoții pe final.

„După această victorie, consider că am obținut trei puncte mari. La Reșița știu că se câștigă greu, și-mi felicit jucătorii că au conștientizat importanța celor trei puncte puse în joc. Îi felicit pentru efort, pentru dăruire și pentru modul cum au luptat. Îi doresc mult succes Reșiței în continuare. Pentru mine, acest joc cu Reșița a fost unul mai special, pentru că am activat în Valea Domanului atât ca jucător, cât și ca antrenor. Reșița va rămâne mereu în sufletul meu și îi urez mult succes lui Dorinel Munteanu să salveze echipa. Am avut ocazia să ducem scorul la 3-0, la 4-0, dar în final am tremurat pentru această victorie. Am luat gol la o neînțelegere între jucătorii noștri, dar este bine că am câștigat”, a declarat Pelici.

Pelici vrea ca toate echipele din Banat să rămână în Liga 2: „De ce să retrogradeze aceste trei echipe și nu altele?”

Antrenorul timișorean vrea ca, la final de sezon, nicio formație din Banat să nu retrogradeze. „Urmează trei etape în care vom încerca să obținem cât mai multe puncte pentru a avea o iarnă liniștită. Sper că toate cele trei echipe din Banat se vor salva de la retrogradare. Aici mă refer la Ripensia Timișoara, ASU Poli Timișoara și la CSM Reșița. De ce să retrogradeze aceste trei echipe și nu altele? Trebuie să luptăm, pentru că există diferențe foarte mari între bugetele acestor trei echipe și alte formații. Unele echipe cu bugete foarte mari sunt chiar în preajma noastră. Banii nu înseamnă totul, dar îți asigură o liniște și cu ajutorul lor poți aduce la echipă jucători cu calitate. Dacă nu ai acești bani, ai nevoie de o echipă care să lupte și să fie ca o familie. Acest lucru încercăm să-l creăm la Ripensia și cred că suntem pe drumul cel bun”, a mai spus Pelici.

Cu 22 de puncte, Ripensia e acum pe locul 12. Runda viitoare primește vizita celor de la Viitorul Pandurii, sâmbătă, de la ora 11:00. CSM Reșița are 16 puncte și rămâne pe locul 17, retrogradabil. În etapa viitoare, va juca cu fosta echipă care a jucat o vreme și în Valea Domanului, Sportul Snagov, ex Metalul Reșița, sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Ștefan MORARU / Caraș Online

Anda DELIU, Marius ANGHEL 16 Nov. 2019, 21:11 Campionat
Pe aceeași temă