Ripensia a pierdut din nou după multe ratări. Pelici: „Când intrăm pe teren, parcă facem tâmplărie și jucăm și fotbal. Trebuie să fim mai fotbaliști, mai puternici mental”

Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 15:31 Campionat

După egalul cu Clinceni (scor 1-1), Ripensia nu a reușit să o încurce și pe Sportul Snagov, care s-a impus la Timișoara cu 2-1. Alexandru Pelici a explicat că elevii săi au intrat foarte slab în meci, suficient pentru ca ilfovenii să marcheze două goluri. Despre ratările foarte multe ale roș-galbenilor, „Pelicanul” a spus că problema este una de frică și lipsa încrederii, deși echipa se pregătește bine la antrenamente.

Pelici a vorbit de momentele diferite ale meciului. „Un meci cu două părți diferite, nu neapărat două reprize. Primele 20 de minute în care noi am fost inexistenți, în care am făcut greșeli foarte mari, 20-25 de minute. Snagovul și-a creat oportunități de a marca, ba, mai mult, a și marcat. Noi nu am reușit să marcăm, ba, mai mult, am făcut greșeli în continuare, am primit și golul doi. Dar după aceea, încet-încet am echilibrat, am și reușit să înscriem acel gol înainte de pauză. Iar a doua repriză cred că am dominat-o în totalitate. Am avut posesie, am încercat să creăm faze la poarta lor. Îmi felicit băieții pentru cele 65 de minute, dacă se poate spune așa. Pentru ce au muncit, pentru că știu cât de mult ne-am fi dorit pentru un rezultat surpriză, pentru că jucam cu liderul. Nu cred că în repriza a doua s-a văzut care e liderul și care e echipa de pe locul 11. Cred că am arătat bine prin ce am făcut în repriza a doua. Dar, din păcate, suferim din cauza greșelilor făcute în primele 20 de minute. Pentru asta nu avem nicio scuză, am intrat temători, fricoși, speriați, de parcă am fi jucat cu Real Madrid. Îl felicit pe Eugen pentru victorie. Îi doresc mult succes. Noi trebuie să ne vedem în continuare de treaba noastră. Am fost la un pas de a produce o nouă surpriză. Chiar și de la 2-0 puteam să revenim și am avut ocazii de a face cel puțin 2-2. În a doua repriză, cred că Snagovul a contat deloc sau foatre puțin în atac. Dar și-au atins obiectivul, au câștigat trei puncte, felicitări pentru asta”, a precizat Pelici despre joc.

Ratările o costă tot mai multe puncte pe Ripensia

Antrenorul roș-galbenilor recunoaște că ratările sunt marea problemă a Ripensiei. „Plătim tribut. Noi în a doua repriză am avut ocazii mari. Și în ultima secundă puteam să egalaăm. Am avut Drăghici cu câteva minute înainte o minge care a trecut peste poartă. Dacă prindea spațiul porții, Marinescu cred că era mascat, nu avea ce face. Sunt duse. Asta este, nu avem ce face.Ne așteaptă două meciuri foarte importante, cu echipe aflate în imediata vecinătate, cu care ne luptăm pentru evitarea retrogradării. Ar fi fost bine să scoatem puncte și puncte din meciurile acestea”, a spus tehnicianul, cu referire la meciurile cu Balotești și Pandurii.

Trei echipe timișorene țintesc doar să nu retrogradeze. Pelici trage un semnal de alarmă

Pe locul 11, dar la trei puncte de locul 16, retrogradabil, Ripensia luptă să nu pice în Liga 3. La fel ca și cele două Poli, ASU și ACS.

Pelici a subliniat, diplomat, că situația este rușinoasă. „E un obiectiv care nu face cinste niciunei echipe timișorene. Timișoara trebuie să țintească sus, nu la evitarea retrogradării. Ar trebui să fie Snagovul. Locul întâi și se mută dintr-o parte în alta. Iar Timișoara, ditamai orașul… Păcat. Glumind un pic, nu cred că știe nici Eugen ce se va întâmpla. El încearcă să-și facă datoria, încearcă să își facă o carte de vizită. Îi doresc mult succes”, a precizat antrenorul Ripensiei, întrebat dacă știe ceva de vreo mutare a Snagovului la Timișoara.

Concluzia după meciurile cu Academica și Sportul: problema de mentalitate a jucătorilor

Pelici a tras concluzia după jocurile cu Clinceni și Snagov, din care echipa a luat un punct. „La nivel de devotament și efort, cred că suntem între primele echipe ca muncă. La nivel de experiență, finalizare și finețe, suntem un pic mai în spate. Nu înțeleg teama cu care au început jocul unii jucători. Nu trebuie să ne fie teama. Știm ce am pregătit, știm ce jucăm știm ce joacă adversarul. Facem greșeli care după aceea, când ne uităm, par inexplicabile. Dai pasă la adversar sau o minge simplă o respingi greșit, o bărbirești, dai pe lângă ele.. E o panică din aceea inexplicabilă. Până la urmă, ești fotbalist și asta faci toată ziua. Mai și trăim din el. Până la urmă, asta e supărător. Pentru că din asta ne câștigăm banii și când intrăm pe teren, parcă facem tâmplărie și jucăm fotbal. Trebuie să fim mai fotbaliști, mai puternici mental, mai stăpâni pe sine. Lucrurile aceste vin o dată cu jocurile, cu experiența, cu creșterea în valoare. Vom vedea ce va fi”, a fost concluzia antrenorului.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 15:31 Campionat
Pe aceeași temă