Reșiței nu-i convine întreruperea campionatului, însă n-are ce comenta. Cristian Bobar are informații că amânarea Ligii 2 „se va mai prelungi” și după 31 martie

Marius ANGHEL 13 Mar. 2020, 12:21 Campionat

Inclusiv campionatul Ligii 2 a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, iar reacțiile oficialilor cluburilor din eșalonul secund sunt unele care dau dreptate Federației Române de Fotbal, cu toate că nu le convine această situație.

Președintele CSM Reșița, Cristian Bobar, de exemplu, a spus că nu are nimic de obiectat la această decizie de sistare a activității fotbalistice, însă situația nu-i convine clubului, care se afla într-un moment bun după două victorii consecutive (4-1 la Târgu Jiu cu Pandurii și 1-0 la București cu Rapid) și urcase deasupra pozițiilor retrogradabile.

„Este o veste la care, oarecum, ne așteptam, pentru că încă de ieri (n.r. – de miercuri) au fost discuții la nivelul Federației Române de Fotbal pe această temă. Nu avem de ce să nu ne conformăm, nu avem nimic de obiectat. Este un caz la nivel național, mondial și nu avem ce să comentăm. Personal, clubului nu-i convine această situație, pentru că aveam un moral bun, jucătorii își doreau foarte mult să joace, echipa era foarte bine pregătită. Dar sunt alte lucruri mult mai prioritate în momentul de față decât fotbalul”, a spus Bobar la Radio Reșița.

Liga 2, suspendată și după finalul 31 martie?

Fost conducător la CSM Școlar Reșița, CS Ștefănești, Dinamo, ASA Târgu Mureș, CNS Cetate Deva și CFR Cluj, dar și fost membru al Comitetului Executiv al FRF, unde a reprezentat echipele din Liga 3, are informații că această suspendare a Ligii 2 se va prelungi și după finalul lunii martie, primul termen dat de FRF.

„Se pare că, momentan, decizia este până în 31 martie, dar, din ce se aude, se va mai prelungi, cred eu, această situație și se va continua cu campionatul închis”, a mai declarat Bobar.

Jucătorii echipei CSM Reșița au primit liber, momentan, până marți, 17 martie, însă e de așteptat ca Dorinel Munteanu să revină asupra deciziei și să le transmită componenților lotului să rămână izolați în case pentru a evita infectarea cu COVID-19.

După 24 de etape, CSM Reșița ocupă locul 15, ultima care asigură menținerea în Liga 2, cu 24 de puncte, tot atâtea câte are și echipa de sub ea, Concordia Chiajna. Trupa antrenată de Dorinel Munteanu ar fi trebuit să joace sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, chiar cu Concordia. Până la finalul lunii martie avea programate jocuri cu Turris Oltul Turnu Măgurele (deplasare, 21 martie) și ASU Politehnica Timișoara (acasă, 28 martie).

Marius ANGHEL 13 Mar. 2020, 12:21 Campionat
Pe aceeași temă