Reșița mută presiunea pe UTA înaintea meciului din Valea Domanului. „Ei trebuie să joace la victorie. Chiar dacă nu o recunosc, obiectivul dânșilor este promovarea”

Marius ANGHEL 24 Oct. 2019, 18:40 Campionat
Reșița mută presiunea pe UTA înaintea meciului din Valea Domanului.**

După eșecul suferit în prelungiri la București, 0-1 cu Metaloglobus, CSM Reșița se întoarce pe teren propriu pentru un meci dificil cu UTA, programat duminică, de la ora 12:30. Rosso-nerii sunt încă afectați după înfrângerea cu 1-7 suferită în fața propriilor suporteri cu Viitorul Pandurii, chiar dacă de atunci au trecut două jocuri, iar pe unul l-au câștigat.

Cristian Bobar: „Trebuie să câștigăm să spălăm rușinea și accidentul de acum trei etape”

Președintele Reșiței, Cristian Bobar, a încercat prin discursul său să accentueze faptul că UTA joacă sub presiune și că pentru ea este mai important acest meci.

„Întâlnim o echipă cu tradiție, Campioana Provinciei, o echipă care joacă cu o presiune foarte, foarte mare pe ea, pe jucători. La UTA, la fiecare meci, jucătorii au presiune dublă, pentru că ei trebuie să joace la victorie. Chiar dacă nu o recunosc, obiectivul dânșilor este promovarea. Îi cunosc foarte bine pe cei din conducerea UTA-ei, chiar avem o relație bună, au pierdut câteva baraje și știu că anul ăsta își doresc foarte mult să promoveze și presiunea este mare pe întreg stafful de antrenori și de jucători. Vin aici sigur după puncte, dar presiunea cea mare este la ei.

Noi trebuie să luăm și noi punctele, să profităm că jucăm acasă, că este un meci televizat și, încă o dată, vreau să fac apel către toți suporterii să fie lângă băieți, lângă antrenorul nostru, pentru că avem nevoie în momentul acesta. Am muncit împreună, am construit până la un moment dat împreună și ar fi păcat să stricăm”, a spus Bobar în conferința de presă.

Acesta a readus în discuție și ultimele două eșecuri suferițe de CSM Reșița. „Trebuie să trecem peste ultimul eșec, care, din punctul meu de vedere, nu a fost deloc meritat. Am pierdut în minutul 90, 1-0, din penalty, dar jucătorii au jucat foarte bine, s-au dăruit foarte mult, au alergat foarte mult. Trebuie să câștigăm să spălăm rușinea și accidentul de acum trei etape. Pe UTA este o presiune foarte mare, vine aici la victorie și va fi un meci deschis oricărui rezultat”, a mai spus președintele CSM Reșița.

Leontin Doană: „Sperăm ca prin jocul nostru să nu-i dezamăgim pe suporteri”

Antrenorul Leontin Doană își vede elevii în formă și speră ca după meciul cu UTA publicul să nu fie dezamăgit de joc. Acesta e de părere că are jucători de valoare, deoarece au reușit să treacă peste eșecul cu 1-7 suferit acasă cu Viitorul Pandurii.

„Ne așteaptă un meci foarte greu, ca toate celelalte, dar, în urma jocului prestat de noi la Metaloglobus, am încredere în băieți. Ne-am pregătit la fel de bine și în această săptămână și sperăm ca acest lucru să se vadă pe teren. Și anume, să prestăm un joc bun și să aducem și un rezultat bun. Așteptăm publicul să vină să ne susțină și sperăm ca prin jocul nostru să nu-i dezamăgim, cum s-a întâmplat la meciul cu Viitorul Pandurii. Atunci a fost un accident și acest lucru s-a văzut în meciurile următoare, cu Gloria Buzău și Metaloglobus. Jucătorii mei au avut atitudine, dăruire și au dat dovadă de caracter. După un meci pierdut acasă cu 1-7 este foarte greu să-ți revi din toate punctele de vedere, atât fizic, cât și psihic. Au dat dovadă de caracter și au demonstrat că au valoare”, a spus Leontin Doană, care împotriva UTA-ei nu se poate baza pe mijlocașul Călin Cristea, suspendat din cauza cumului de cartonașe galbene.

Laurențiu Breșneni: „UTA nu e o echipă de care să ne speriem atât de rău”

Mijlocașul Laurențiu Breșneni (35 de ani) a revenit după o accidentare care l-a ținut pe tușă două luni de zile, a jucat în ultimele două meciuri, însă spune că încă nu e pregătit 100 la sută. Despre UTA a spus că nu este o „echipă de care să ne speriem atât de rău.”

„Am fost accidentat o lună și jumătate, aproape două. Sincer, personal, nu am fost la jocul acela pierdut acasă cu 1-7, dar am trecut peste el. Este un simplu accident. Nu trebuie să suferim atâtea luni, atâtea etape pentru un meci. Se întâmplă, așa e fotbalul, sunt lucruri normale. Trebuie să treci peste, pentru că altfel nu poți să mergi mai departe. Meciul cu UTA nu-l văd ca unul decisiv. Noi luptăm pentru orice puncte. Orice punct e binevenit, că e unul, că sunt trei. Nu e o echipă de care să ne speriem atât de rău. Știm că au valoare, vor să promoveze, la echipă e totul ok.

Nu sunt 100 la sută cum trebuie să fiu, pentru că am stat cât am stat și nu am avut timp să recuperez tot ce trebuie recuperat. 70-80 la sută sunt apt de joc”, a declarat Breșneni.

Cristian Zimmermann: „O să fie multă lume la meci și cu siguranță lumea ne va susține”

Un al veteran din lotul Reșiței, portarul Cristian Zimmermann (36 de ani), e convins că la meciul cu UTA vor veni mulți spectatori și speră ca publicul să-i poarte către o nouă victorie.

„Ne așteaptă un meci foarte greu. Nu știu dacă am avut sau o să avem în campionatul ăsta un meci ușor. Pentru noi este important să luăm puncte, indiferent dacă le luăm cu echipele din față sau cele din coada clasamentului. Sper să facem un meci bun. Sper, de fapt sunt sigură, că o să fie multă lume la meci și cu siguranță lumea ne va susține, pentru că am dat dovadă după acel accident, ca să zic așa, de caractere și sper să fie bine și să fim câștigători la sfârșit”, a spus Zimmermann.

Cu 15 puncte acumulate până acum în Liga 2, în 12 meciuri, CSM Reșița ocupă locul 15, ultimul care asigură menținerea în acest eșalon. UTA are 23 de puncte în 10 partide și se află pe locul 3. Partida din Valea Domanului are loc duminică, de la ora 12:30, și contează pentru etapa a 14-a a Ligii 2.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 24 Oct. 2019, 18:40 Campionat
Pe aceeași temă