Reșița ia start la Târgu Jiu, cu „lanterna roșie” Pandurii, în cursa pentru salvarea de la retrogradare. Dorinel Munteanu: „Suntem obligați să începem foarte bine”

Marius ANGHEL 21 Feb. 2020, 23:14 Campionat
Reșița ia start la Târgu Jiu, cu

CSM Reșița a făcut în această iarnă nu mai puțin de 13 achiziții, s-a pregătit la Vatra Dornei și în Antalya, totul pentru a-și crește nivelul și a reuși să se salveze de la retrogradare în partea a doua a sezonului Ligii 2, după ce a iernat pe locul 17. Debutul în noul an va fi unul facil, fiindcă echipa lui Dorinel Munteanu va întâlni cea mai slabă adversară din campionat. Bănățenii vor juca sâmbătă, de la ora 17:00, la Târgu Jiu, cu Pandurii.

Reșița va juca în etapa a 22-a cu „lanterna roșie” a Ligii 2, Pandurii Târgu Jiu, echipă care e și mai slabă față de cum a fost în prima parte a sezonului, când a acumulat doar opt puncte în 21 de etape. Gorjenii și-au pierdut o parte dintre jucători, cei mai importanți, și nu au adus nimic în loc, fiindcă au interdicție la transferuri. Astfel, CSM-ul prezisat de Cristi Bobar ar fi de râsul curcilor dacă nu ar câștiga la Târgu Jiu.

Dorinel Munteanu: „Primul gând al nostru este salvarea de la retrogradare”

Cu toate acestea, Dorinel Munteanu vede meciul cu Pandurii ca pe unul extrem de dificil. „Din data de 8 ianuarie, de când am început pregătirile, primul gând al nostru a fost salvarea de la retrogradare. Vom face tot posibilul să adunăm punctele necesare. Din punctul meu de vedere suntem pe un drum bun, dar acest lucru nu înseamnă că suntem și salvați. Vom munci foarte mult în aceste 16 etape și, împreună cu suporterii și cu iubitorii fotbalului din Reșița, vom pune umărul și vom salva echipa. Chiar dacă se spune că meciul cu Pandurii este unul ușor, în opinia mea este foarte greu. Este primul joc care vine după o perioadă de două luni de pregătire foarte grea, după 13 jucători noi aduși la echipă și toate aceste lucruri contează. Meciul de sâmbătă va fi extrem de dificil. Am fost foarte mulțumit de pregătirea făcută de băieți, dar am fost mai puțin mulțumit de jocurile pe care le-am făcut în amicale. Fiecare jucător s-a pregătit foarte bine, iar în mai multe meciuri veți vedea schimbări în echipă. Totul depinde de meciul de sâmbătă, cum începem, dar suntem obligați să începem foarte foarte bine”, a spus, citat de Caraș Online, Dorinel Munteanu, la conferința de presă premergătoare acestui joc.

Breșneni și Rus văd toate meciurile ca niște finale

Alături de antrenor a fost și una dintre achizițiile din această iarnă, Laurențiu Rus, dar și Laurențiu Breșneni.

„Obiectivul nostru este salvarea de la retrogradare. Acesta este primul lucru pe care ni-l dorim. Suntem în aceeași barcă. Salvarea este primul obiectiv, iar după ce ni-l îndeplinim, se vor face calcule pe mai departe. Noi ne dorim să fim de la o zi la alta mai puternici. Au venit mulți jucători noi și nu se poate forma un grup de prieteni foarte repede. Pe zi ce trece ne apropiem tot mai mult și o să fie din ce în ce mai bine. O să fim un grup foarte unit. Vom lua fiecare meci ca și când ar fi o finală. Ne interesează strict cele trei puncte. Pentru noi nu contează că joci cu Pandurii, cu copiii, cu Rapid, cu fotbaliști de mii de euro. Trei puncte sunt cele mai importante. Nu are importanță cu cine jucăm. Loc fiecare meci ca pe o finală”, a declarat Laurențiu Breșneni.

„Cu toții avem un gând comun aici, la Reșița, să salvăm echipa. Ă‚sta a fost și gândul meu când am venit aici. Am fost surprins de ce am găsit, de infrastructura de la stadion, condițiile din vestiar, de refacere, de condițiile de antrenament. Cantonamentele pe care le-am făcut au fost la un nivel foarte ridicat. Pot să spun că puține echipe de Liga 1 au condiții de genul ăsta. Acum rămâne să demonstrăm că avem valoare, am muncit foarte bine în cantonamente și trebuie să arătăm lucrurile astea și să obținem puncte de la primul meci. Am înțeles că la Pandurii este un teren bun, dar ne așteaptă un meci extrem de dificil. Am văzut punctele obținute de echipă în deplasare. Noi trebuie să îmbunătățim aceste puncte, să aducem cât mai multe și din deplasare. Știu că venim după cantonament, după o perioadă în care ne-am încărcat, am acumulat foarte multe și va fi un meci în care contează foarte mult rezultatul. Mă limitez să mă gândesc doar la primul meci. Ă‚sta este pentru mine cel mai important. Din meciul de sâmbătă trebuie să venim cu trei puncte acasă și după aceea să vedem ce avem de făcut pe mai departe”, a spus și Laurențiu Buș.

În această iarnă, CSM Reșița i-a legitimat pe: Gabriel Dodoi (împrumutat de la Rapid), Laurențiu Rus (ex Sănătatea Cluj), Laurențiu Buș (ex Academica Clinceni), Rareș Ispas (împrumutat de la CFR Cluj), Alin Țegle (împrumutat de la U Craiova), Bogdan Szijj (revenit la Reșița, ultima dată la FC Voluntari), Arsene Luboya (ex CSM Ceahlăul Piatra Neamț), Yvan Yann Erichot (ultima dată la IBV, în Islanda), Fernando Dobre (împrumutat de la Academia Dan Chilom), Mădălin Calu (împrumutat de la SCM Gloria Buzău), Victoraș Astafei (ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu), Alberto Cobrea (ex Poli Iași) și Alin Dudea (împrumutat de la Dinamo).

Meciul Pandurii Târgu Jiu – CSM Reșița e programat să se dispute sâmbătă, de la ora 17:00, la Târgu Jiu. Înaintea desfășurării etapei a 22-a a Ligii 2, Pandurii ocupă ultimul loc, cu 8 puncte, iar Reșița e pe poziția a 17-a, tot retrogradabilă, cu 18 puncte.

Marius ANGHEL 21 Feb. 2020, 23:14 Campionat
Pe aceeași temă